05 / 07 / 2024

Bankalar kredi vermeyi durdurdu mu? Prof. Emre Alkin yazdı

Bankalar kredi vermeyi durdurdu mu? Prof. Emre Alkin yazdı

Enflasyon rakamlarının artık tartışılacak bir yanı kalmadığını söyleyen Profesör Emre Alkin Dünya gazetesindeki bugünkü köşesinde büyüme, ihracat rakamlarını ve faizi masaya yatırdı. Alkin, faiz düşürme kararı sonrası bazı özel bankaların kredi vermeyi durdurduğunu yazdı.



Bankalar kredi vermeyi durdurdu mu? Prof. Emre Alkin yazdı

Büyüme ve ihracat rakamlarında durum nasıl?

Yazısının ilk bölümünü  büyüme rakamlarına ayıran Emre Alkin, ikinci çeyrekte büyüme tahminlerinin yüzde 7.6 olduğunu ve bunun bir önceki döneme göre artışta olduğunu belirtti. Nisan-Mayıs-Haziran ayında kurlarınn daha sakin olduğunu belirten Alkin, bu dönemde etkinin 14 ile 16 TL arasında gezinen Dolar seyri olduğunu hatırlattı. Alkin'e göre piyasaların olumsuz tepki vermemesi bu yüzden... 

İhraç rakamlarına ilişkin bölümde ise Emre Alkin kırılan rekorlara dikkat çekti ve büyüme rakamlarının yavaşladığı dönemde ihracat rakamlarının kurtarıcı olabileceğini dile getirdi. Alkin yazasında "Bu yılın birinci çeyreğinde özel tüketim ile beraber büyümeyi sırtlayan ihracatın, aynı performansa yılsonuna kadar devam etmesini bekliyorum" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön