06 / 05 / 2024

Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Önümüzdeki mart ayında ilk maaşını almayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarını çok sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Buna göre, EYT kapsamında emekli olmak isteyen ancak ödemesi gereken borcu için nakit parası olmayana kredi müjdesi geldi. Bankalar bu konuda peş peşe harekete



EYT kapsamında emekli olmak isteyen ancak borçlanma bedelini peşin parası olmadığından dolayı ödeyemeyenler için bankalar harekete geçti. Çok yakında EYT’liler için yeni kampanyalarını duyuracak olan bankalar, bu kişilere maaşlarına karşılık cazip taksit ve faizlerle kredi imkanı sunacak.

Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketi ile EYT mensupları da prim borçlarını yapılandırma imkanına sahip olurken, kamu bankaları vasıtasıyla alacakları krediyi emekli maaşlarıyla da geri ödeme fırsatı bulacak. Söz konusu kredi için kamu bankalarının haricinde bazı özel bankaların da harekete geçtiği ve yakında bu kampanyalarını peş peşe açıklayacakları bilgisi edinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarınki Kabine Toplantısı sonrası açıklanması beklenen Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketiyle, SGK ve Bağ-Kur'lu EYT'lilerin prim borçlarına da yapılandırma imkanı geliyor. Diğer yandan, kamu bankaları tarafından sağlanacak kredi de, emekli maaşlarıyla geri ödenebilecek. Sabah’ta yer alan habere göre doğum ve askerlik borçlanması da kapsama dahil edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön