19 / 05 / 2024

Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Önümüzdeki mart ayında ilk maaşını almayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarını çok sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Buna göre, EYT kapsamında emekli olmak isteyen ancak ödemesi gereken borcu için nakit parası olmayana kredi müjdesi geldi. Bankalar bu konuda peş peşe harekete



KREDİ BORÇLUYA DEĞİL KURUMLARA GÖNDERİLECEK

Başta Bağ-Kur’a borcu olanlar olmak üzere EYT mensupları da  prim günlerini kredi imkanı ile ödeyip emeklilik hakkına kavuşabilecek.

 Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Peşin parası olmadığı için borçlarını ödeyemeyenler ya da borcu yüksek olanlar içinse bu kez bankalar devreye girecek. Daha önceki yapılandırmalarda da uygulanan düzenleme ile kuruma olan borcunu ödediğinde emekli olabilecek durumda olanlara kamu bankaları borç miktarı kadar kredi ödeyecek. Kredi sigortalıya değil SGK'ya gönderiliyor ve borç ortadan kalktığı için emekliliğin önü açılmış oluyor. Bu kredinin geri ödemesi ise emekli maaşından yapılırken, söz konusu imkandan EYT düzenlemesi ile emekli olacakların da faydalanabileceği açıklandı.

BAZI BANKALAR HAREKETE GEÇTİ

Konuyla ilgili harekete geçen bazı bankaların, ”SGK Prim Borcunuza Özel İhtiyaç Kredisi" adı altında duyuru yapmaya başladığı da gelen bilgiler arasında,


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön