03 / 05 / 2024

Bankalara döviz ve altın uyarısı! Yatırımcı yastık altına dönecek!

Bankalara döviz ve altın uyarısı! Yatırımcı yastık altına dönecek!

Altın fiyatları son dönemde tüm kazanımlarını geri verirken, dövizde de uzun süredir çok önemli bir tırmanma yaşanmıyor. Ancak bankaların altın ve döviz alım/satımındaki makasın her geçen gün artması da yatırımcıyı şaşırtıyor.



Son dönemde ABD’deki gelişmeler üzerine altın fiyatlarındaki sert düşüşler yaşanırken, doların 19 TL’nin üzerine çıkıp tekrar geri dönmesinin haricinde önemli bir gelişme yaşanmamakta. Ancak buna rağmen,  bankalar üzerinden döviz ve altın alımındaki yüksek fiyat yatırımcı tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Bankalara döviz ve altın uyarısı! Yatırımcı yastık altına dönecek!

Üstelik bu yüksek fiyat uygulaması devam ederse yatırımcıyı da bıktıracak ve yastık altına geri döndürecek.

İşte bu uyarıyı yapan ekonomist Mert Başaran, bankaların altın ve döviz alım/satımındaki makasın her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Yaşanan bu duruma küçük yatırımcının tepkisinin arttığını ve bunun önümüzdeki dönem yatırımcıyı caydıracak şekilde bir etki yaratacağını savunan Başaran,  bu durumun vatandaşı fiziksel ve yastık altı altına sevk edeceği uyarısında bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, ortaya çıkan bu sıkıntılı durumun vatandaşı kayıt dışılığa özendireceğini savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön