28 / 04 / 2024

Borsa, döviz, altın… Bu hafta yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı?

Borsa, döviz, altın… Bu hafta yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı?

Küresel piyasalarda merakla beklenen Fed faiz kararının ardından borsa, döviz ve altın tarafında önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle ne zaman atak yapacağı merak edilen ‘altın’ tarafında yatırımcının yüzü gülerken, diğer yatırım araçlarının durumu ne oldu?



Finansal yatırımcılar için yine yoğun bir hafta geride kaldı. Amerikan Merkez Bankası (Fed)’in faiz kararının ardından uluslararası piyasalarda altın, dolar ve borsa tarafında oldukça hareketli saatler yaşandı.

Borsa, döviz, altın… Bu hafta yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı?

Bankacılık sektöründeki gelişmeler, Fed kararları derken, yine oldukça heyecanlı bir hafta geride kaldı. Peki 20 Mart tarihinde başlayan haftada yatırımcısına en fazla hangi araç kazandırdı  hangisi kaybettirdi? İşte yanıtı…

Finansal yatırımcının en fazla ilgi gösterdiği yatırım açarlarının başında gelen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, bu hafta en düşük 4.890,44 ve en yüksek 5.137,07 puanı görmesinin ardından haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,03 değer kaybıyla 5.031,98 puandan kapadı.

Diğer taraftan son günlerde hareketlenen döviz tarafında da önemli gelişmeler yaşandı.

Bu hafta başında önemli bir hamle yapan ve uzun süre kaldığı 18 TL’ler bandını aşan ABD doları yüzde 0,3 artışla 19,0710 liraya, euro da yüzde 1,5 kazançla 20,5170 TL’ye yükseldi.

Fed tarafından açıklanan faiz kararı sonrası yatırımcının adeta nefesini tutarak takip ettiği altın ise bu haftanın yıldızı oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön