14 / 05 / 2024

Borsa, döviz, altın… Bu hafta yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı?

Borsa, döviz, altın… Bu hafta yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı?

Küresel piyasalarda merakla beklenen Fed faiz kararının ardından borsa, döviz ve altın tarafında önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle ne zaman atak yapacağı merak edilen ‘altın’ tarafında yatırımcının yüzü gülerken, diğer yatırım araçlarının durumu ne oldu?



BU HAFTA GRAM ALTIN YÜZDE 2,6 KAZANDIRDI

Altın piyasaları deyince ilk akla gelen merkez olan Kapalıçarşı piyasasında işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,6 değer kazanarak 1.223 TL’ye yükseldi. Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,6 yükselişle 8 bin195 TL’ye çıkarken, geçtiğimiz hafta sonu 1.955 TL’den kapanan çeyrek altının satış fiyatı 2 bin 005 TL’ye yükseldi.

Borsa, döviz, altın… Bu hafta yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı?

YATIRIM FONLARINDA NELER YAŞANDI?

Bir diğer önemli finansal araçlardan yatırım fonları ise 20 Mart tarihi ile başlayan haftada yüzde 0,34 değer kazanırken, bireysel emeklilik fonları yüzde 0,76 değer yitirdi.

Bunların kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içerisinde en fazla kazandıran yüzde 3,17 ile "Kıymetli Maden Fonları" olarak kayıtlara geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön