27 / 04 / 2024

Bankalarda faiz yarışı!

Bankalarda faiz yarışı!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankalara koştu. Bankalar ise bahar aylarının gelmesiyle faiz yarışına girdi...



Nakit parası olmayan ancak ev sahibi olmak isteyenler bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Takvim'de yer alan habere göre; bahar aylarının gelmesinin bankalar kredi faiz oranlarını güncelledi. Bankaların açıklamasında konut kredisi faiz oranlarının son faiz artırımının ardından güncellendiği ve kredi faiz oranlarının arttığını açıkladı. Kredi faizlerinde meydana gelen artışın özellikle de konut almak isteyenlerin hayallerini erteleyeceği düşünülüyor. İşte güncel konut kredisi faizleri...

Bankalarda faiz yarışı!

BANKALARIN KREDİ FAİZ ORANLARI

AKBANK KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,41

DENİZBANK KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,79

GARANTİ BBVA KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,50-1,79

ING BANK KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,49-1,69

TÜRKİYE İŞ BANKASI KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,45

QNB FİNANSBANK KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,56

TEB KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 2,00

YAPI KREDİ BANKASI KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,50

HALKBANK KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,38

VAKIFBANK KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,32

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZLERİ
Konut kredisi: Yüzde 1,37

Bankalarda faiz yarışı!

Konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi kullanarak ev almak isteyenlerin atın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanacakları bankanın şubesine gitmeleri gerekiyor. Banka başvuru sırasında ilk olarak konut kredisi başvuru formunu doldurmalısınız. Daha sonra kimlik numarasından kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılıp kredi için uygunluğa bakılıyor. Yeterli bulunması halinde banka konut kredisi ekspertiz ücreti istiyor ve bu ücreti ödemeniz halinde konut kredisi eksper raporu çıkartılıp evin değeri belirlenip bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanılabiliyor.

Geriye kalan yüzde 20 tutarında konut kredisi peşinatı olarak alınıyor. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişirken konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa süre içerisinde tamamlanırsa 1-2 günde tamamlanabiliyor.

Daha sonra banka satış sürecine başlanıyor ve tapudan randevu alınıp bankanın avukatıyla birlşkte konut kredisi çekmeyi düşünen kişiyle satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidip satış gerçekeleşiyor. Banka avukatı bu sırada tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu tamamlanmasının ardından ipotek şerhi uygulanıyor.

Bankalarda faiz yarışı!

Konut kredisi şartları 2021

Her banka tarafından uygulanan şartlar değişirken, ortak olarak aranan konut kredisi şartları da mevcut. Örneğin kredi kullanarak satın alınması talep edilen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlar arasında.

Ev almak isteyenler dikkat! Bu haberimiz size!

Konut kredisi hesaplamasında yeni dönem! 


Geri Dön