28 / 04 / 2024

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Konut kredisi çekmek için plan yapan vatandaşlar bankaların verdiği son kredi maliyetleri hakkında araştırma yapıyorlar. Buna göre, 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi hangi bankada kaç Türk Lirası taksitle verilmekte?



Son zamanlarda ev sahibi olmanın oldukça zorlaştığı günlerden geçiyoruz, vatandaşlar konut kredilerine çok daha fazla önem vermeye başlamış durumdalar. Bir ev satın almak için tüm birikimlerini ortaya koyan vatandaşlar eksik kalan kısımları ise bankalardan çekecekleri konut kredileri ile kapatıp hayallerini süsleyen evlere sahip olabiliyorlar. Bunun için de en makul maliyetli konut kredisi imkanı sağlayan bankalar sürekli olarak araştırma yapıyorlar.

Bankalar tarafından verilecek olan konut kredisi hakkında kredi çekecek olanlar 120 aya kadar vade ile bu imkanı bulabiliyorlar. Buna göre, 10 yıllık vade aşılamazken kredi faizleri ise bankadan bankaya farklılık gösterebiliyor. Bundan dolayı konut kredisi kampanyalarının banka banka araştırılıp kredi alınacak bankanın ona göre belirlenmesi avantajlı olabiliyor. Bu şekilde kullanılan konut kredilerinde faiz maliyeti en minimum seviyede tutulabilmektedir.

AKBANK 1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ

Akbank'tan konut kredisi için uygulanan faiz oranının yüzde 2,80 olduğuna dair açıklama yapıldığı belirtildi. Bu süreçte, müşteriler 120 ay vadeli 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi çekmeleri halinde bu bankaya aylık 43.586 Türk Lirası kredi taksiti ödüyorlar. Kullanılan bu kredinin toplam maliyeti ise 5,2 Milyon Türk Lirası'nı bulmaktadır.

ANADOLUBANK 1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ

Anadolubank tarafından uygulanan konut kredisini çekenler ise aylık yüzde 3,02 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi çekenler bankaya aylık 46.612 Türk Lirası kredi taksiti ödüyorlar. Bu şekilde ödeme yapanların 10 senelik sürede yapacakları toplam kredi geri ödemesi ise 5,6 Milyon Türk Lirası olarak hesaplanmaktadır.

 1,5 milyon TL lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

İŞ BANKASI 1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ

İş Bankası'ndan konut kredisi çekenler aylık olarak yüzde 3,07 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisinin aylık taksit tutarının bu bankada 47.306 Türk Lirası olduğu kaydedildi. Kullanılan kredinin toplam maliyetinin ise 5,6 Milyon TL olduğu belirtildi.

HALKBANK 1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ 

Halkbank ise müşterileri için konut kredisinin aylık faizini yüzde 3,09 olarak açıkladığını kaydetti.  Buna göre, 120 ay vadeli 1,5 Milyon Türk Lirası konur kredisinin aylık taksiti 47.584 Türk Lirası olarak hesaplanıyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 5,7 Milyon TL'yi bulmaktadır.

Konut kredilerinde kişi başına ortalama bakiye 200 bin TL! Kredi kullananlar ne diyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! İlk evini alacaklara kredi desteği verilecek...

Ziraat Bankası'ndan 120 ay vadeli konut kredisi! 

Konut kredisi faizlerinde büyük deprem! İşte 1 milyon liranın banka banka geri ödemesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön