12 / 05 / 2024

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.



Toplantıda ayrıca depremden etkilenen banka müşterilerine yönelik olarak tavsiye niteliğinde şu kararlar alındı:

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

  1. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bireysel ve gerçek kişi ticari işletmelerle ilgili olarak; 6 Şubat 2023 tarihinden önce kullandırılan ve 31 Ağustos 2023 tarihine kadar vadesi gelen; mevcut kredi borçlarının veya taksitlerinin ve gayrinakdi kredi komisyonlarının 31 Ağustos 2023 tarihini geçmeyecek şekilde 6 ay faizsiz olarak ertelenecek.
  2.  Kayıp/zayi POS cihazlarına ilişkin üye işyerlerinden herhangi bir tahsilat yapılmaması ve bankacılık hizmet komisyonu alınmaması kararı alındı.
  3. Bireysel ve kurumsal kredi kart ücretleri 2023 yılı için tahakkuk ettirilmeyecek.
  4. Üye işyeri/POS kullanım ücretlerinin 2023 yılı boyunca alınmamasının yanı sıra haciz, icra, takip vb. idari uygulamalarla ilgili olarak tüm alacaklar için takip başlatılmaması, haciz uygulanmaması, icra satış işlemleri vb. işlem yapılmaması, yapılandırılmış alacaklarda ödeme sürelerinin faizsiz olarak ertelenmesi, tahliye kararı alınmış ise bu kararın uygulanmaması kararı alındı. Ayrıca borçlunun talebi halinde daha önce başlatılmış takiplerin durdurulması, satış günü alınmış dosyalarda satışların ertelenmesinin yanı sıra takipteki  alacaklı müşteriler için yapılan otomatik tahsilatın durdurulmasına ilişkin tavsiye kararı alındı.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön