04 / 05 / 2024

Banu Altay: Dekorasyon merakı sıfır evi yıktırıyor!

Banu Altay: Dekorasyon merakı sıfır evi yıktırıyor!

Konut alıcısının dekorasyon tercihleri ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Mimar Banu Altay, sıfır evleri bile adeta baştan inşa ettiklerini belirterek, "Dizilerden etkilenen çok, tavana TV yeni moda" dedi...



Konut alıcısının dekorasyon tercihleri ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Mimar Banu Altay, sıfır evleri bile adeta baştan inşa ettiklerini belirterek, "Dizilerden etkilenen çok, tavana TV yeni moda" dedi.



Birçok inşaat projesinde kaba inşaatta projeye müdahale edemeyen konut alıcısı evde istediği değişiklikler için sonradan mimarla çalışmaya başladı. Normalde, bir projeyi kaba inşaattan abp tüm ince yapı uygulamalarını tamamladıklarını belirten mimar Banu Altay, "Ancak son günlerde her şeyiyle bitmiş olup oturuma hazır konutların yenilenmesi talebi geliyor. Hatta kimi zaman kapısını, penceresini dahi sökerek, sıfırdan başlıyoruz. Mutfağı ve banyoyu tamamen evin yeni sahibinin istekleri doğrultusunda baştan yapıyoruz. 


Alıcılar, ikinci el satın alarak kar ettikleri rakamın çok daha fazlasını dekorasyona harcıyor. Özellikle lüks müstakil konutlarda, konutun içi kadar dışını ve etrafını düzenlemek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, adeta bir binayı yıkıp yeniden inşa etmeye benziyor" dedi. 


Tavana TV modası Yatak odasında televizyon seyretmek isteyenlere, eskiden absürd bulunan veya lükse kaçan tavana monte alternatifinin de sıkça istenilen talepler arasında olduğu dile getiriliyor. Sia & Moore miman Atalay, "Duvarlar baştan başa dolapla kaplanıyor, tavanlara ise TV monte ediliyor" bilgisini verdi. 



Dizilerden etkileniyoruz 



Televizyonlarda yayınlanan dizilerin pek çok kişiye ilham kaynağı olduğunu belirten Altay, son dönemin favorisinin ise Tuzla'da çekilen Medcezir in villası olduğunu aktardı. 


Beren Saat'in oynadığı karakterin yaşadığı Kanlıca'daki yalı ve Arsoy'lann malikanesinin içi de talep edilen mekanlar arasında sıralandı. 


Bugün Gazetesi 


Geri Dön