28 / 04 / 2024

Sıfır konutta müteahhitten satış şartı!

Sıfır konutta müteahhitten satış şartı!

Yeni yıl itibarıyla ikinci el konut satışlarında yüzde 0.99 olan konut kredisi faiz oranı sıfır konutlarda yüzde 0.79’a kadar düşüyor. Krediden faydalanmanın tek şartı ise evi müteahhitten almak.



Kamu bankalarının yüzde 0.99 olan konut faizleri 2020 yılı itibarıyla sıfır konutlar için yüzde 0.79’a azaldı. Posta'dan Meltem Kara'nın haberine göre; Ziraat, Halkbank ve VakıfBank olmak üzere 3 kamu bankası, geçtiğimiz ağustos ayında konut kredisi faizlerini 0.99’a düşürdü. Bu indirim durgun dönemde olan konut satışlarını canlandırmış ancak bu düşüş daha çok ikinci el konut satışlarına yaramıştı. 

Bakan Albayrak açıkladı

Sıfır konutlara kredi faiz teşviği verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sıfır konut için yüzde 0.79 müjdesini 27 Aralık’ta Şırnak’ta vermiş, kampanyanın 1 Ocak itibarıyla başlayacağını açıklamıştı. Kamu bankaları kampanya için hazırlıklarına devam ediyor. Ziraat Bankası ve Halkbank henüz başvuru almıyor ve Vakıfbank sitesinden kampanyayı açıkladı.

Müteahhitten satış

Peki, sıfır konutlara uygulanacak yüzde 0.79 faizli kredinin şartları ne olacak? Kamu bankalarının uygulayacağı sıfır konutlar için 0.79 faiz oranından, konut üreticisi müteahhit veya yüklenici firma tarafından ilk kez satışa konu edilen sıfır konutlar faydalanacak. Kredinin vadesi 180 ay olacak. Kamu bankaları eşit taksitli, eşit anaparalı, artan taksitli ve azalan taksitli alternatif ödeme planları da sağlanacak.

Hangi kredide ne kadar ödersiniz?

Sıfır konutta müteahhitten satış şartı!

Sıfır konutta müteahhitten satış şartı!

Konut kredi faizleri 0.79'a düştü! 

 


Geri Dön