27 / 04 / 2024

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Pakette en çok merak edilen konut kredisi faizleri oldu. Peki sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte konut kredisi hesaplama...



Konut kredisi hesaplama ve faiz oranları son zamanlarda vatandaşların çok araştırdığı konulardan oldu. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası 0.64 ve 0.74 faiz oranlarıyla vatandaşları konut sahibi yapmaya başlayınca konutta rekor satışlar yaşandı. 

Habertürk'te yer alan habere göre; konut kredisi yapılandırmasının çıkıp çıkmayacağı da yüksek faizle konut kredisi çeken vatandaşlar taarfından merak ediliyor. Peki konut kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte konut kredisi hesaplama...

Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi yeni faiz oranları kaç? soruları, düşük faizle  konut sahibi olmak isteyen vatandaşların merak ettiği konulardan. Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Paket içerisinde şüphesiz en çok dikkat çeken, 12 ay erteleme imkanı da sunan konut kredisi faiz oranları oldu. Yeni konut kredisi faiz oranları 2 Haziran'dan itibaren geçerli sayıldı. Eski konut kredilerinin yapılandırılmasına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

İlk açıklanan ikinci el konut kredisinde vatandaşlara 0,74 faiz oranı ile azami 180 ay vade fırsatı sunulmuştu. İkinci el konut kredisinde yapılan değişiklik ile faiz oranı 0.74'ten 0.79 çıktı, azami 180 ay vade 120 aya düşürüldü.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI (ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK, HALKBANK)

Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar aylık yüzde 0.64 faizli kredi imkanı sunuyor. İkinci el konutlar için ise 120 ay vade ve aylık yüzde 0.79 faizli kredi fırsatı sunuluyor. Konut kredisi başvuruları 2 Haziran’da banka şubelerine yapılmaya başlandı. 

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

KONUT KREDİSİ İÇİN 750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan yapılan ortak açıklamaya göre; konutta kredi miktarı üç büyük şehirde sınırlandırılmış olup (İstanbul,  Ankara  ve İzmir); krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi çekilebilecek. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

0.74 faizli konut kredisi bitti mi?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?


Geri Dön