30 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini aştı. Konut kredisi faizlerinin düşürülmesi satışların patlamasına sebep oldu. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi? 



Kamu bankalarının hayata geçirdiği düşük faiz kampanyası rekor satış rakamlarının görülmesine sebep oldu. 

Mayıs ayında koronavirüs sonrası normalleşme sürecinin başlamasıyla konut satışlarında 8 bin civarında artış yaşanmış ve 50 bin 936 adet konut satılmıştı. 1 Haziran'da kamu bankalarının ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) başlattığı kampanyalar konut sektörüne can suyu oldu. Haziran ayında tarihin en yüksek Haziran ayı satışı gerçekleşti.

Mayıs ayında konut satışlarının artışına paralel olarak fiyat artışı yüzde 6.4 olmuştu. Haziran'da ise konut fiyatları önceki aya göre yüzde 1,12, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,34 oranında arttı. 

Konut fiyatları son 1 yılda yüzde 2.69 artarken, son dört yıldaki artış oranı yüzde 8.73 oldu. İstanbul’da ortalama metrekare fiyatı 3 bin 823 TL'ye ulaştı. 

Fiyatlar ne olacak?

Haziran ayında kamu bankalarının sunduğu cazip konut kredisi fırsatıyla birlikte, koronavirüs salgını sebebi ile konut alımlarında ertelenen talep harekete geçti. 

Konut taleplerinin ve satışların artmasıyla birlikte konut stoku azalıyor. Konut stokunun azalmasının ise, konut fiyatlarında artış yaşanmasına sebep olacağı öngörülüyor. 

Artan inşaat maliyetlerinin de fiyatları yükselteceği belirtilirken, sektör temsilcileri konut fiyatlarının daha çok konuşulacağının altını çiziyor. 

İkinci el konut fiyatları hangi ilde ne kadar oldu?

Konut metrekare fiyatları artışta!


Geri Dön