06 / 05 / 2024

Banyolar artık daha fonksiyonel ve pratik!

Banyolar artık daha fonksiyonel ve pratik!

Tüm yorgunluğunuzu alan, sizi günün stresinden uzaklaştıran banyolar artık evlerin bir bölümü olarak daha fonksiyonel tarzlarda dekore ediliyor



Banyonuzu değiştirmeyi, yeniliklerden yararlanmayı düşünüyorsanız; Home Art dergisinin hazırladığı ˜banyo dosyası" tüm sorularınıza yanıt verecek. İşte dosyada öne çıkan konular...

çEVREYLE DOST...

* 2010-2011 yıllarında moda ve dekorasyonda ana trend; ˜umut", ˜detoks", ˜yalınlık" ve ˜pozitif yaklaşım" ekseninde şekilleniyor. Ayrıca, ˜çevreye dost çözümler" de tüm sektörlerde önemsenen trendlerin başında... Ekonomik, çevre dostu, yer tasarrufunu önemseyen bir akım banyoları da etkisi altına aldı.

* Banyo; hamam kültürünün ruhani ve manevi anlamından koparak, daha fonksiyonel ve pratiğe dayalı bir kültür olarak algılanmaya başlandı. Bu anlamda halihazırda tükenmekte olan kaynakları verimli kullanan, ekonomik, kullanımı rahat malzemeler gelecekte yaygınlıkla tercih edilecek.

* Fonksiyonellik de günümüzde vazgeçilmez bir öğe. Bu anlamda banyolarda; çevreye duyarlı, ekonomik, kullanımı rahat malzemeleri tercih edin.

İYİLEşžME ALANI OLDU

* Banyolar artık bir arınma alanı, günün yorgunluğunu geride bıraktığımız, kendimize ve bakımımıza zaman ayırdığımız, ˜iyileştiğimiz" özel alanlar halini alıyor. Bu doğrultuda banyoda kullanılan ürünler de evrim geçiriyor. Örneğin hidromasajlı küvetler ya da akıllı uygulamalara sahip duş sistemleri artık sıklıkla tercih ediliyor.

* Banyolarda trend; kişiye özgü, kullanıcıların ruhunu ve tarzını yansıtan akıllı mekanlar yaratmaya doğru ilerliyor. Renklerle oynayarak, farklı montaj şekillerine sahip ürünleri tercih ederek kişisel mekanlar oluşturmak mümkün.

BANYONUZU YENİLERKEN DİKKAT

* Tüm raf ve aksesuvarların aynı stil ve renkte olmasına dikkat edin. Bu şekilde ortam daha ferah ve toplu görünecektir.

* Ayna en önemli aksesuvarlardan biridir. Banyonuzun tarzını, seçeceğiniz bir ayna ile gösterebilirsiniz.

çEVRECİ MALZEMELER SEçİN

* Ekolojik bir ortam yaratmak için duş ya da küvetinizin önüne ahşap paspas koyabilir, doğal sabunlarınızı eski bakır bir hamam tasına doldurabilir, bambu lifinden havlular alabilirsiniz. Vitrifiye ürünlerinizi de çevreye duyarlı malzemelerden seçmeyi unutmayın.

* Duvarlarınızın ve duş perdenizin aynı renkte ya da uyumlu renklerde olmasına dikkat edin. Duş perdesinin rengi dekorasyonda çıkış noktanız olabilir. Farklı bir desen, tarzınızı belirleyebilir. Havlularınızı da bu renklerle birleştirmeyi unutmayın.

DAHA FAZLA ALAN YARATMAK İçİN...

* Lavabonuzun altına bir dolap yaptırabilir ya da tekerlekli bir depolama birimi sığdırabilirsiniz.

* Duvarlarınıza birkaç raf yerleştirebilir, buraya parfüm ve kozmetiklerinizi, havlularınızı koyabilir ya da sadece mumluklarla dekore edebilirsiniz.

* Eğer banyoyu birden fazla kişi kullanıyorsa, kişisel ürünlerinizi bir çanta ya da kutuda saklayabilirsiniz. Bu kutuları da lavabo altındaki depolama alanına yerleştirebilirsiniz.

* Saç kurutma makinesi gibi elektronik aletlerinizi kapalı kutu ya da çekmecelerde saklayın. Böylece ortada kablo karışıklığı görmezsiniz.

* Yerden ısıtma hem banyonuzda daha fazla yer açılmasına yardımcı olur hem de yerlerin çabuk kurumasını sağlar.

* Evin her yerinde olduğu gibi banyolarda da açık renkler mekanı olduğundan daha ferah ve geniş gösterir.
Sabah


Geri Dön