28 / 04 / 2024

Barcelona Camp Nou Stadı 4 senede yenilenecek!

Barcelona Camp Nou Stadı 4 senede yenilenecek!

Barcelona bugün düzenlediği basın toplantısıyla yeni stadyumlarını tanıttı. Futbolcuların da katıldığı organizasyonda Nou Camp'ın tadilat göreceği belirtildi. Barcelona Başkanı Bartomeu, stat inşaatı sürerken maçların oynanmaya devam edeceğini açıkladı.



Aldığı sonuçlarla ve yıldızlarla dolu kadrosuyla dünyada en çok taraftarı oaln kulüperin başında gelen Barcelona ilginç bir projeye imza atıyor.


Katalan Kulübü, 1957 yılında açılan stadı Nou Camp'ı yenileyecek. Stadın tarihi dokusuna zarar vermek istemeyen Barcelona yönetimi, Beşiktaş'ın izlediği politikaya benzer bir yol izleyecek.


Stadın yerini oynatmayacak olan Barcelona Kulübü basın mensuplarına anlatılan projede ilk olarak genişletme çalışmalarına başlayacak. Projeyi 4 senede tamamlamayı düşünen Katalanlar 2021-2022 sezonunda stadın yenilenmiş haliyle sezona giriş yapacak. 4 sene tadilat görecek stadyumda maçlar ise oynanmaya devam edecek. İnşaat esnasında maçların nasıl oynanacağı konusu İspanya'da tartışma konusu olurken Barcelona kulübü hazırladığı video ie tartışmalara nokta koydu.



Yeni Şafak




Haber AA'da şekilde yer aldı;


Barcelona Kulübü, 600 milyon avroluk bütçeyle 2017'de başlayıp 2022'de sona ermesi öngörülen Nou Camp Stadı'nın ve basketbol maçlarının oynandığı "Nou Palau"nun baştan aşağı restorasyonunu içeren "Espai Barça" adlı projenin tanıtımını yaptı.


Japon mimarlık firması Nikken Sekkei'nin öncülüğünde restorasyonu yapılacak Nou Camp Stadı'nın yeni mimarisinin minyatürü 40 kasa ile Tokyo kentinden getirilip, tanıtımın gerçekleştiği Nou Camp tribününe monte edildi. Tanıtıma aralarında Arda Turan'ın da olduğu bazı futbolcular katıldı. Nou Camp Stadı'nın 2022 yılında bitecek halinin minyatürünün açılışı, Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, teknik direktör Luis Enrique, takım kaptanları Sergio Busquets, Andres Iniesta, Lionel Messi ve Javier Mascherano tarafından gerçekleştirildi.


Nou Camp Stadı'nın yüzde 40'ının, 1957 yılındaki açılışından günümüze kadar hiçbir tadilattan geçmediğini söyleyen Bartomeu, "Yanları açık, şehri, denizi ve dağı gören bir manzaraya sahip olacak yeni Nou Camp projesiyle kulüp, şehir ve Les Corts mahallesi birlikte kazanacak." değerlendirmesinde bulundu.


Stadın isim hakkıyla ilgili bir anlaşma yapmadan "Espai Barça" projesine başlamayacaklarını, sponsorluk için bazı firmalarla görüşmelerin yürütüldüğünü aktaran Bartomeu, "Ekonomik olarak yeterli kaynak tam sağlanmadan hiçbir projeye başlamayacağız. Spor projesini tehlikeye atmak istemiyoruz, sponsorlukla büyümek istiyoruz." şeklinde konuştu. Bartomeu ayrıca geçen ay hayatını kaybeden Johan Cruyff anısına bir köşenin de yeni proje içinde yer almasının öngörüldüğünü ifade etti.


Bu arada İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) bitime 4 hafta kala, lider Barcelona ile Atletico Madrid ve Real Madrid arasında geçen şampiyonluk yarışıyla ilgili de açıklama yapan Bartomeu, "La Liga'yı kazanacağımıza eminim." dedi.


Öte yandan takım kaptanı Andres Iniesta ise söz konusu projeyle kulüp tarihinde önemli bir adım atıldığını belirterek, "Böyle bir stada sahip olmak, dünyanın en büyük kulüplerinden biri olma referansı veriyor." açıklamasında bulundu.


Barselona'nın yeniden düzenlenecek olan stadı Camp Nou'nun proje işlem süreci törenle tanıtıldı. Törene Barcelona oyuncusu Arda Turan katıldı. Barcelona kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu törende bir konuşma yaptı.


AA




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Barcelona, mabedi Camp Nou'nun detaylarını paylaştı. 95 bin kapasite ile Avrupa'nın en büyük stadı olan Nou Camp'ın yenilenmiş hali 105 bin kişi olacak.



Barcelona'nın evi Nou Camp yakın gelecekte yepyeni bir görünüme kavuşacak.


Katalan ekibi yeni Nou Camp'da kapsamlı bir yenileme çalışması yapılacağını duyurdu.


Stadın yeni halinin fotoğraflarını paylaşan Barcelona Yönetimi, çalışmaların 2017'de başlayacağını duyurdu.


Buna göre, şu an 95 bin seyirci kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük stadı Nou Camp, yenileme çalışmalarından sonra 105 bin seyirci kapasitesine sahip olacak.


Ayrıca tribünlerini üzerini kapatan modern bir çatı yapılacak. Hiçbir yapıya zarar vermeden devam edecek çalışmaların ardından stadın dış görünüşü de tamamen değişecek.


Kulüpten yapılan açıklamaya göre 2021 yılında sona ermesi planlanan çalışmalar, yaklaşık 600 milyon Euro’ya mal olacak.




Cumhuriyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Barcelona'nın stadı Camp Nou gelecek yıllarda yeni bir görünüme sahip olacak. Stattaki çalışmalar 2017'de başlayacak. Kapasite ise 95 binden 105 bine çıkacak.


Sözcü


Geri Dön