Kent Haberleri

'Barınma en büyük sorun' diyen Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım!

Yaptığı açıklamada 'Barınma en büyük sorun' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedeler için bu ay son defa kira yardımı yapıldığını dile getirerek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya'da önce Yazıhan ilçesini ziyaret etti. Aktarılan detaylara göre yerel seçimlerde CHP'li adayın belediye başkanlığını kazandığı Yazıhan'da gerçekleştirilen halk buluşmasında kalabalığa hitap eden Özel, orman yangınlarının önüne geçilmesi için Mecliste komisyon kurulması amacıyla çalışacaklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında Türkiye'nin orman varlıklarının kaybedilmemesi için konuyu TBMM'ye taşıyacaklarını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "2024'ün teknolojisine, imkanlarına rağmen bu kadar ciddi zorluklara, bu kadar ciddi hatalara dönüp bakmak gerekli. Orman yangınları konusunda bir defa daha CHP olarak bütün yapıcı, yol gösterici önerilerimizle beraber söz konusu bu konuyu önümüzdeki hafta Meclis'te gündeme getirip, bu konuda komisyon kurulmasını sağlayacağız. Bu meseleye artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin el koyması gerekiyor. Buradan Türkiye'ye ilan ediyoruz; orman yangınlarına bu milletin vekilleri dur diyecek" dedi.

'BARINMA, EN BÜYÜK SORUN'

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat 2023 depremlerinde Malatya'nın da hasar aldığını ve konutları yıkılanlara yapılan kira yardımının bu ay son kez verildiğini kaydeden Özgür Özel, şunları söyledi: "Malatya'da toplamda 103 bin konut inşa edeceklerini söylediler, 7 bin 881 konut verdiler. Bir senede sorunu çözeceklerini söyleyenler Malatya'da 1,5 senede 100 kişiden 93'ü sokakta. Barınma sorunu, en büyük sorun. Orta hasarlı evlerin yıkılacağını söylediler, vatandaşlar da kapısını penceresini satıp kendisine katık yaptı, şimdi de yıkılmayacağını söylüyorlar. Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Bu ay son defa kira yardımı yapıyorlar. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım. Sana depremzedeyi ezdirmeyiz. Biz kira yardımını yeniden uzatın dedik fakat bize 'Para bulamayız' diyorlar. Eğer depremzedeler mücadele etmek isterlerse Türkiye'nin en büyük direnişini bu kira yardımı için başlatacağım.

 

TÜİK açıkladı: İnşaat sektöründe güven yine azaldı!

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

Araba fiyatları 7 Temmuz sonrası yükselecek mi, düşecek mi?