03 / 05 / 2024

Barınma yardımı kimler alabilir? Barınma yardımı şartları nelerdir?

Barınma yardımı kimler alabilir? Barınma yardımı şartları nelerdir?

Barınma yardımı Aile sosyal destek çatısı altında verilen bir ödemedir. Bu yardımın nasıl alındığı ve kimlerin aldığı çok sık sorulmaktadır. İşte barınma yardımına dair bilinmesi gerekenler!



BARINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Barınma yardımı şartlarını taşıyan kişilerin sosyal destek alabilmesi için ikamet adreslerine yani oturulan yere en yakın Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden T.C kimlik kartı ile başvurularını yapmaları yeterli olacaktır. Barınma yardımı kapsamına alınacak evin durumunun tespit edilmesinden hemen sonra kişilere nakit olarak veya eşya yardımı yapılır.

BARINMA YARDIMI NE KADARDIR? BARINMA YARDIMI NE ZAMAN YAPILIR?

İhtiyaç sahibi ailelere barınma yardımı ödemeleri nakdi ya da eşya yardımı şeklinde yapılıyor. Nakdi destek bünyesinde ev onarımlarında 20.000 TL, prefabrik ev yapımlarında 30.000 TL ve betorname ev yapımı için de 40.000 TL ödeme yapılmaktadır.

BARINMA YARDIMI KİMLER ALABİLİR?

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenen kriterleri taşıyor olmak kaydıyla ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımları için 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında da 200.000-TL'ye kadar destek verilmektedir. Barınma yardımı, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım ya da onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakit olacak şekilde yapılan yardımlardır.

18 yaş üstü aile bireye verilen prefabrik konut yardımı için yardım alacak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birini taşıyan bunun yanı sıra onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak gerekiyor.

Selçuk Geçer’den dolar bombardımanı! Dolar için o kritik tarihi işaret etti!

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri! TOKİ Başakşehir kura çekilişi ne zaman 2022?

Aile Destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor? Aralık aile destek parası ne zaman yatacak?


Geri Dön