13 / 05 / 2024

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.



"Köylüler daha modern imkanlarda yaşamış olacaklar"

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ı selden koruyacak, sel tehlikesini ortadan kaldıracak Kozcağız Barajı inşasında son çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Kamulaştırma yapılmasına karşın köylülerin tarlalarına ve meralarına uzak yere taşınmak istemedikleri için aynı bölgede toplamda 165 dönüm araziye Tarımköy Konutları yapıldığını inşa edildiğini kaydeden Tunç, şu an için TOKİ'nin 102 tarım konutunun inşasını içerisinde ticaret merkeziyle beraber tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Tunç ayrıca, köylülerin kendi köylerinden uzaklaşmadan burada iskan edilmiş ve TOKİ vasıtasıyla konut sahibi olacaklarını da belirtti.

Bartın da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023 ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Tunç yaptığı açıklamada burada modern tarım köyü doğacağını belirterek şimdiden köylülere hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Burada emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ettiğini de kaydeden Tunç, TOKİ Başkanına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına, Sayın Cumhurbaşkanına, Kozcağız'a, Şarköy'e gösterdikleri ilgi için teşekkür ettiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada şu anda inşaatların henüz tamamlanmadığını söyleyen Tunç, yüzde 80 civarında olduğunu belirtti. Yaklaşık 2-3 ay içinde tamamlanacağını ve köylülerin kendi kamulaştırılan evlerinden buraya nakledilerek burada daha modern, daha iyi imkanlarda yaşamış olacaklarını söyledi.

Çok mutlu olduklarını dile getiren Şarköy Muhtarı Recai Akduman da kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkürlerini sundu.

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! 925 yeni konut için beklenen tarih geldi! Sakın kaçırmayın!

TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?


Geri Dön