05 / 05 / 2024

Bartın'daki terfi merkezleri Eylül ayında faaliyete geçiyor!

Bartın'daki terfi merkezleri Eylül ayında faaliyete geçiyor!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ''Yıllardır uğraş verdiğimiz ve başardığımız bu çalışma Bartın’ı daha sağlıklı bir şehir yapacak. Eylül ayı itibariyle hem terfi istasyonlarımızın, hem de arıtma tesisimizin faaliyete geçmesini planlıyoruz.''dedi.



AB Hibesi, Çevre Bakanlığı ve Bartın Belediyesi tarafından yaptırılan Atıksu Arıtma Tesisine, kanalizasyon atıklarını terfi etmesi için proje kapsamında İller Bankası tarafından 2004 - 2008 yılları arasında yaptırılan Terfi İstasyonlarında Bartın Belediyesi ekipleri tarafından çevre düzenleme çalışması yapılıyor.




2004 - 2008 yılları arasında Atıksu Arıtma Projesi kapsamında İller Bankası tarafından şehir merkezine 8, İnkumu’na 2 adet olmak üzere toplam 10 adet yapılan, geçen süre içerisinde atıl hale gelen Terfi istasyonları, Bartın Belediyesi tarafından onarılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çevre düzenlemesi yapılan istasyonların bakım ve onarım ihalesinin de önümüzdeki ay yapılması planlanıyor. Eylül ayı itibariyle faaliyete girmesi planlanan terfi istasyonları ile Bartın ırmağına akan kanalizasyon atıkları, Dallıca Atıksu Arıtma tesisine gönderilmiş olacak. Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yıllardır uğraş verdiğimiz ve başardığımız bu çalışmamızda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bartın’ımızın mirası olan ırmağımız da yaşanan kirliliğin sona ermesi ve daha sağlıklı bir Bartın’a kavuşmamız adına çok önemli bir projenin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Bu proje için 2004 - 2008 yılları arasında yapılan, geçen süre içerisinde kullanılmadığı için atıl hale gelen terfi istasyonları, projenin tamamlanmasıyla birlikte çalışır hale gelecek. Bu kapsamda ekiplerimiz tarafından gerekli bakım onarım çalışması için adımlar atıldı. Eylül ayı itibariyle hem terfi istasyonlarımızın, hem de arıtma tesisimizin faaliyete geçmesini planlıyoruz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarda görev alan personelimize kolaylık diliyorum” dedi. 




Anayurt


Geri Dön