27 / 04 / 2024

Met-San İnşaat'ın Kartal projesi eylül ayında satışa çıkaracak!

Met-San İnşaat'ın Kartal projesi eylül ayında satışa çıkaracak!

Met-San İnşaat, Kartal'da inşa edeceği 560 milyon TL'lik yeni projesini eylül ayında satışa çıkaracak. 1961 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Met-San, Kartal'da 560 milyon TL'lik yeni bir yatırıma hazırlanıyor...




Met-San İnşaat, Kartal'da inşa edeceği 560 milyon TL'lik yeni projesini eylül ayında satışa çıkaracak. Metro durağından çıkanlar projenin içinde yer alan ticari ünitelere ulaşacak. 1961 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Met-San, Kartal'da 560 milyon TL'lik yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Kartal bölgesinin son dönemde gelişiminden etkilendiklerini belirten Met-San Yönetim Kurulu Üyesi Y.Mimar Cemalettin Satoğlu, "Eylül ayında satışa çıkaracağımız projenin yeri Kartal-Kaynarca metrosunun çıkışında bulunuyor" diye konuştu. Projenin mimarisinde New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yerine inşa edilen Özgürlük Kulesi'nin mimarı Daniel Libeskind'le işbirliği yapacaklarını belirten Satoğlu, karma projede ticari fonksiyonların da bulunacağını belirtti. Satoğlu "Ancak klasik alışveriş merkezi (AVM) konseptinden uzak duracağız. Metrodan çıkanlar projenin içinden geçecek. Büyük meydanlar yapacağız" diye konuştu. 


UN FABRİKASI TAŞINACAK 


Kendilerine ait un fabrikasının bulunduğu arazi üzerine projeyi inşa edeceklerini anlatan Satoğlu, "Proje için un fabrikasını başka yere taşıyacağız. 80 dönüm üzerine konumlanacak proje 3 etaptan oluşacak. İlk etapta konut ve ticari alanlar olacak. İkinci etapta otel ve ticari üniteleri inşa edeceğiz. 


Son etap ise yine konut olacak" dedi. Projede modüler sistem üzerine çalıştıklarını da aktaran Satoğlu,bu sayede 1 + 1'lerin birleştirilip 2 + 1 olacağını kaydetti. Projenin mimarisinde New York'ta inşa edilen Özgürlük Kulesi'nin mimarı Daniel Libeskind'le işbirliği yapıldı. 

İlk etap 2015'te bitecek Haziran 2013'te başlayan projenin ilk etabının Haziran 2015'te teslim edilmesi planlanıyor. İlk etapta 430 konut ve sosyal tesis olacak, ikinci etap otel, ofis, ticari alanlardan oluşacak. Üçüncü etapta 800 konut yer alacak.  'Bölgeye değer katacak' Kartal'a dünya mimarlık tarihinde yeri bulunacak bir eser yapacaklarını belirten Satoğlu, "Projenin en önemli kısmı taklit edilen ve alışılmışı değiştiren bir mimarinin Kartal gibi bir bölgeye katacağı değer. Bu eserler dünya mimarlık tarihinde de yer alacak" dedi. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön