06 / 05 / 2024

Başak Soner: Konut fiyatları değerini yansıtmıyor!

Başak Soner: Konut fiyatları değerini yansıtmıyor!

30 Mart'ta gerçekleştirilen Emlakkulisi.com Sektör Buluşmaları toplantısına katılan TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Pazarı Genel Yayın Yönetmeni Başak Soner, konut satışında fiyatlardan bahsetti.



TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Pazarı Genel Yayın Yönetmeni Başak Soner, katıldığı Emlakkulisi.com Sektör Buluşmaları toplantısında konut fiyatlarının değerini yansıtmadığını hayali satışların gerçekleştiğini söyledi.


Gayrimenkulün iletişim tarafındayım. Ama kökenim Turyap Genel Müdürlük. Turyap'ın kurucusu Azmi Bey derdi ki bir malın değeri o malı almak için gelen alıcının masaya koyduğu para kadardır. Siz satıcı cephesinde istediğiniz kadar benim payım şu kadardır diye iddiada bulunun alıcı parayı ne kadar koyuyorsa gerçek değer odur.  Ama şimdi gayrimenkul sektöründe bakıyorum ki bir hayal satıyoruz. 


Üstelik çok ileri vadelerde satıyoruz bu hayali. Şuradan geçecek köprünün etkileyeceği şeyler gibi...


Bunun devam edebilmesinin tek yolu var Cafer Bey'in dediği gibi hayallerde bile farklılaşabiliyorsa projeler başarılı olacaklar. Çünkü talep arzdan daha canlı. Fiyatların da gerçeği yansıtmadığını söylemek doğru olur. 





Geri Dön