06 / 05 / 2024

Başakport ve Panorama İstanbul yakında satışta!

Başakport ve Panorama İstanbul yakında satışta!

Invest Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uçar, "Yakın zamanda da ise Başakşehir’de ve Veliefendi’de yapımına başlayacağımız projelerimizi lanse etmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu.



Star Gazetesi'nden Kaan Zenginli, Invest Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar ile röportaj yaptı. İnvest Grup, bu alanda bugüne kadar Vadistanbul, Express24, Göl Plus, Vadikoru, Başakport ve Panorama İstanbul gibi projeleri hayata geçirdi. Yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Uçar, "Yakın zamanda da ise Başakşehir’de ve Veliefendi’de yapımına başlayacağımız projelerimizi lanse etmeyi planlıyoruz." dedi. 


- Şirketin kuruluş vizyonu ve bundan sonra gideceği yol ile ilgili bize neler anlatmak istersiniz? 
Invest İnşaat olarak kurulduğumuz günden beri hayallerimize bir vidayla başlıyor ve hayat verdiğimiz tüm hayalleri yepyeni mutluluklarla sonlandırıyoruz. Çünkü hayata değer katacak, gelişim ivmesini yükseltecek ve güzel yarınlar için umutlarımızı besleyecek vizyonun ‘mutlu bir hayat için kaliteli projeler’ olduğuna inanıyoruz. Vadistanbul Teras, Vadistanbul Park, Vadistanbul Bulvar, Vadistanbul AVM, Havaray, Express24, Göl Plus, Başakport, Vadikoru ve Panorama İstanbul projelerinde olduğu gibi projelerin başlangıcından bitişine kadar her süreçte müşteri memnuniyetine öncelik veriyor, geliştirdiğimiz doğru yatırım anlayışı sayesinde herkese kazandırmak için çalışıyoruz. Bu vizyon ile Türkiye’nin dinamik yapı şirketleri arasındaki yerimizi korumak için ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve müşterilerimize en üst düzeyde fayda sunmaya devam edeceğiz. 

- Gayrimenkul sektörünü değerlendirir misiniz? Bu yıl sektörü etkileyecek önemli gelişmeler neler olacak?
Bizim Türkiye’nin geleceğine, milletimizin iradesine ve ülke ekonomimize güvenimiz tam. Bugün olduğu gibi yarın da yatırımlarımızla ülkemize katma değer oluşturmaya ve vatandaşlarımızın yararına projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu yıl yüksek kur ve yüksek faiz oranları hızlı büyümemize engel olarak görülse de hükümetimizin bu konuda tedbir aldığını görüyoruz.  Bence önümüzdeki dönemde sektörün ve ülkemizin en önemli gündemi sağlıksız yapıların dönüşüm konusu olacaktır. Kentsel dönüşüm, deprem kuşağında yer alan ülkemiz, vatandaşlarımız ve bizler için çok önemli. Kentsel dönüşüm, içerisinde birçok süreci barındıran uzun vadeli yenilenme sürecidir. Yaşadığımız şehirlerin modern ve teknolojik bir noktaya ulaşması için dönüşüm ve değişim sürecinin süreklilik arz etmesi gerekmektedir. Özellikle devletimizin destek ve teşvikleriyle son yıllarda kentsel dönüşüm hız kazandı. Şimdilerde eski ve dayanıksız yapılar modern yapılara dönüşüyor. Ortak girişim olarak sanayi dönüşümüyle hayata geçirdiğimiz Vadistanbul projemiz bunun en güzel örneklerinden birisi.  

- Bu yıl yatırım projeleriniz nelerdir?
Invest İnşaat olarak şu an Sarıyer-Ayazağa, Küçükçekmece, Güneşli, Zeytinburnu ve Başakşehir’de proje çalışmalarımız sürüyor. Sarıyer-Ayazağa bölgesinde satın aldığımız arsalar ve yaptığımız çalışmalar sayesinde uzun bir süre bu bölgede yeni projeler geliştireceğiz. Özellikle Ayazağa’da ortak girişimle hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projelerinden Vadistanbul’da Vadistanbul Teras etabımız sakinlerini 2014 yılında bu yana ağırlıyor.  İçinde AVM, otel ve ofisleri barındıran Vadistanbul Bulvar etabımız da bitmiş durumda. Bu etapta yer alan Vadistanbul AVM bölgenin önemli buluşma noktası haline geldi. Vadistanbul projemizin son etabı olan Vadistanbul Park ise bu yıl içinde tamamlanarak kullanıcıyla buluşacak. Bunun yanı sıra yine aynı bölgede konut, ofis ve ticari ünitelerden oluşan ödüllü projemiz Vadikoru yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. İçerisinde 242 konut, 84 ofis ve 12 ticari ünite barındıran Vadikoru projemizde hızlı bir şekilde yüksek satış rakamına ulaşmış durumdayız. Tüm bunların yanında Güneşli’deki Express 24 ve Küçükçekmece’deki Göl Plus projemizde satışlar devam ediyor. Yakın zamanda da ise Başakşehir’de ve Veliefendi’de yapımına başlayacağımız projelerimizi lanse etmeyi planlıyoruz. 

Konut fiyatlarında değişimin yukarı yönlü olacağını söyleyebiliriz. Vatandaşın konut alımını kolaylaştırmak için de faizlerin yüzde 1’in altına çekilmesi büyük önem arz ediyor.  

AYAZAĞA-KEMERBURGAZ AKSI GÖZDE LOKASYONLAR OLACAK

- Bu yıl İstanbul’un gözde yatırım lokasyonları nereler olacak?
Bizim de Vadistanbul projesiyle büyük katkı sağladığımız, çehresinin değişmesine yardımcı olduğumuz İstanbul Ayazağa’nın büyük dönüşümlere sahne olacağını düşüyorum. Dahası Kağıthane-Ayazağa ve Kemerburgaz aksının hızlı bir dönüşüme konu olacağı da ortada. Bunun dışında tabii ki Anadolu ve Avrupa yakalarının kendine has dinamiklerinde gelişen ve dönüşen bölgeleri olacaktır. Anadolu yakasında Kadıköy, Kartal, Pendik, Avrupa yakasında ise yukarıda saydıklarıma ek olarak 3’üncü Havalimanı ve Kanal İstanbul bölgeleri örnek olarak verilebilir. 

200 milyonluk yatırım yaptı
Invest İnşaat’ın, Ayazağa’da hayata geçirdiği Vadikoru projesinde; 242 konut, 84 ofis ve 12 ticari ünite yer alıyor. Projede 1+1’ler 67 ile 85 metrekare, 2+1’ler 105 ile 159 metrekare, 3+1’ler de 177 ile 191 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Ayazağa bölgesinin önemli yatırımcılarından ve bölgenin geliştiricilerinden birisi olan Invest İnşaat’ın son projesi Vadikoru hakkında bilgi veren Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, “Bölgenin dönüşümü için çıktığımız yolda bugün geldiğimiz noktada Ayazağa farklı bir konuma ve güzelliğe ulaştı. 200 milyon TL’lik yatırım ile sanayi dönüşümü olarak geliştirdiğimiz Vadikoru da Ayazağa’nın yeni ve özel bir değeri olarak yerini alacak” açıklaması yaptı.

TÜRKİYE’NİN İLK HAVARAYINI GETİRDİ

Vadikoru, İstanbul’un iş merkezi olarak öne çıkan Maslak’ın komşusu konumundaki Ayazağa bölgesinde, Türk Telekom Stadyumu ve Seyrantepe Metrosu’na, Invest İnşaat’ın da yatırımcısı olduğu Havaray ve Vadistanbul AVM’ye 300 metre uzaklıkta yer alıyor. Türkiye’nin ilk Havaray’ı, Vadikoru’ya komşu olan Vadistanbul AVM’den Seyrantepe metrosuna doğrudan bağlantı kurulmasına olanak sağlayarak Ayazağa bölgesini tüm İstanbul’a bağlıyor. Bunun yanında Vadikoru, İstinye sahiline 5 km, Göktürk’e 7 km, Maslak’a ise 3 km uzaklıkta yer alıyor.

Web: http://www.investinsaat.com/


Geri Dön