29 / 04 / 2024

Başakşehir arazisine Torunlar GYO 75 milyon TL teklif verdi!

Başakşehir arazisine Torunlar GYO 75 milyon TL teklif verdi!

Başakşehir Belediyesi'nin Hazine'den okul yapmak için aldığı ancak, değeri artınca satmaya karar verdiği araziye en yüksek teklif Torunlar GYO'dan geldi. Torunlar 75 milyon TL teklif verdi...




Başakşehir Belediyesi'nin Hazine'den okul yapmak için aldığı ancak, değeri artınca satmaya karar verdiği araziye en yüksek teklif Torunlar GYO'dan geldi.


Hazine'den okul yaptırmak için aldığı arazi, yanındaki konut-ofis ve AVM projesi ile değerlenince imar değişikliği sözü vererek ihaleye çıkaran Başakşehir Belediyesi'ne en yüksek teklifi Torunlar GYO'nun verdiği ortaya çıktı. Torunlar GYO'ya ait Mall of İstanbul projesinin hemen yanı başındaki 12 bin metrekarelik arazi 'eğitim tesisi alanı' olarak kapalı usulde ihaleye çıkarıldı. 


Başbakan Erdoğan'ın lise yıllarından arkadaşı olan Aziz Torun'un sahibi olduğu Torunlar GYO'nun KAP'a yaptığı açıklamada arazi için 75 milyon 100 bin TL teklif verildiği, başkanlık tarafından onaylanması durumunda ihalenin kesinleşmiş olacağı belirtildi. 


Plan değiştirilebilecek Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Bayraktar, belediyenin nisan ayında Resmi Gazete'de yayınladığı ihaleye ilişkin imar durumu açıklamasına dikkat çekti. Buna göre, 'kapalı teklif usulü' ihale duyurusunda, imar durumu eğitim tesisi alanı olan arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı ile "Eğitim Tesis Alanı" lejantından çıkanlıp, taşınmazı satın alan kişinin başvurusu ile plan değişikliğine gidilebileceğine yönelik bir taahhüde yer veriliyor. 


Arsa eğitim tesis alanı imarına sahip, ancak yapılan açıklamaya göre arsayı satın alan kişinin başvurusu üzerine bu planda değişikliğe gidilebilecek. Değişiklik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taraKelepir arazi 1 milyar liralık yatırımın hemen dibinde. 


Serdar Bayraktar, ne kadar bedelle, kime satıldığı henüz netleşmeyen bu arazi için rekabetin oluşmadığına dikkat çekerek, imar durumu eğitim alam olarak belirtilen, ancak sonra satın alan kişinin değiştirebileceği taahhüt edilen bir ihalenin kamu zararına neden olabileceğini ifade etti. 

3 parselden oluşuyor Başakşehir Belediyesi'nin açtiğı ihalede 858 ada ve 3 parselden oluşan 12 bin metrekarelik bu arazi için 75 milyon liralık bedel biçildi, geçici teminaü ise 2 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. İmar durumu eğitim tesis alam olarak saüşa çıkarılan arsanın bedeli de buna göre belirlendi. Arsanın kime ne kadar bedelle satıldığı henüz netleşmedi. Ancak, 1 milyar lira yatırımla hayat geçirilen Mail of İstanbul'un bitişiğinde olan bu arazinin Torunlar GYO'ya saülacak olma ihtimali yüksek görülüyor. 


Mehtap özcan ERTÜRK/ Sözcü Gazetesi


Geri Dön