30 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir’e ikinci gölet!

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir’e ikinci gölet!

Bahçeşehir Hoşdere mevkiinde yaklaşık 150 bin metrekare toplam alana inşa edilen Hayatpark’a 128 tür bitki ekilirken, çeşitli türde toplam bin 600 adet ağaç dikildi...



Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir’e ikinci bir gölet park kazandırdı. Hayatpark, Bahçeşehir Hoşdere mevkiinde yaklaşık 150 bin metrekare toplam alana inşa edildi ve ortasında 7 bin metrekarelik biyolojik gölet bulunuyor. Hayatpark'ta 128 tür bitki ekilirken, çeşitli türde toplam bin 600 adet ağaç dikildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; İçerisinde 600 ağaç bulunan Hayatpark'ta 7’den 70’e herkesin vakit geçirmesi planlanıyor. Parkta oyun alanları, spor alanları, bisiklet yolu, koşu parkuru, mini golf, kaykay pisti, piknik alanı, basket sahası ve tenis kortu yer alıyor. Parkta ayrıca küçük çaplı sanatsal etkinlikler için Amfi Tiyatro sahnesi de yapıldı.

2 BİN 500 KİŞİLİK CAMİ

Hayatpark'ın yanına inşa edilen 2 bin 500 kişilik caminin, üç tarafı sularla çevrili. 

Bahçeşehir Gölet bölgesinde yürüyüş yolu ve çevre düzenlemesi yaptıkları esnada bazı grupların belediyeyi yeşile düşmanlığı ile suçladığını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Hayatpark ve Tatarcık Parkı ile Bahçeşehir’e 170 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Kayaşehir’de inşaatları tamamlanmak üzere olan 360 bin metrekarelik Botanik Park ve 1 buçuk milyon metrekarelik Kayapark tamamlandığında ilçeye toplamda 2 milyon metrekare yeşil alan daha kazandıracağız. Kişi başına 20.7 metrekare yeşil alan ile İstanbul’un en yeşil ilçelerinden biriyiz. Başakşehir’e kazandırdıkları eserler ve yeni yeşil alanlardan dolayı  TOKİ  ve Emlak Konut’a teşekkür ediyoruz"


Geri Dön