Başakşehir mega projelerle değerleniyor!
437 bin metrekarelik alanda İstanbul’un en büyük ve en güzel meydanlarından birini hayata geçirdiklerini vurgulayan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, mega yatırımlarla ilçenin değerine değer katacağını söyledi.
Başakşehir’in yapılan yeni yatırımlarla değeri yükselecek. Bölgede ulaşım, spor, sağlık ve kültürel alanda da projeler hayata geçireceklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir’i diğer ilçeler arasından bir adım öne çıkaran değerleri şöyle açıkladı: "Başakşehir İstanbul'un en yeşil ilçelerinden. Ulaşım kolaylığı ile bir adım öne çıkan ilçemiz İstanbul’daki raylı sistemlerden en çok istifade eden ilçe olacak. İkitelli Organize Sanayi bölgesine ev sahipliği yapması ve Avrupa’nın en büyük şehir hastanesinin yer alacağı ilçe oluşu önemli avantajlar. Yeni kurulduğu için düzenli bir şehirleşme süreci yaşayan Başakşehir İstanbul’un en büyük meydanına sahip. Sportif manada olimpiyatların yapılabileceği tesislerin yer aldığı ilçemizde yenilikçi fikirlerin hayat bulduğu teknoloji ve yaşam merkezi de bulunuyor."
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Kartoğlu, "Başakşehir Sular Vadisi ve Bahçeşehir Gölet projesi gibi büyük yeşil alanları ile bilinen Başakşehir, Şamlar Orman alanlarında halkın hizmetine sunulan spor ve mesire alanlarının yanı sıra 105 parkı ile İstanbul'un en yeşil ilçelerinden biri. Kayabaşı’nda TOKİ tarafından 1.5 milyon metrekarelik devasa bir park daha inşa ediliyor. Kayapark ve devamında eklenecek yeşil alanlar ile ilçe, meşhur Sular Vadisi gibi ikinci bir Vadi projesine kavuşmuş olacak. Başakşehir’de kişi başı yeşil alan miktarı Avrupa standartları olan yüzde 13’ün üzerinde" dedi.
ULAŞIMI KOLAY
Başkan Kartoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu, Trakya Otoyolu, TEM Yolu ve 3. Köprü Yolu ile dışarıya açılan Başakşehir'in, içeride de geniş bağlantı yolları ve viyadüklerle trafik sorununun yaşanmadığı ilçelerden biri olma yolunda ilerlediğini söyledi.
Kartoğlu, "Tüm viyadüklerimiz tamamlandığımda; TEM Yoluna, 3. Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü yoluna ulaşmak çok kolay olacak" dedi.
Başkan Kartoğlu, "Başakşehir-Yenikapı hattı ile Avrupa yakasında Sarıyer'e kadar, Anadolu yakasında da Pendik’e kadar raylı sistem ile ulaşılır hale gelen Başakşehir, toplamda 50'ye yakın metro istasyonu ile ulaşımı en kolay ilçelerinden biri olacak. Mevcut Yenikapı-Kirazlı- Metrokent hattının Kayaşehir’e ulaşması için çalışmalar başladı. Şehir hastanesi dahil 4 durak ekleniyor. Yakında başlanacak kazı çalışmalarının 2019 yılında tamamlanarak metronun Kayaşehir'e ulaşması sağlanacak. Planlanan 3 yeni metro hattı ve 1 tramvay hattı ile birlikte, yenilenen Halkalı-Çatalca banliyö treninin de Bahçeşehir'de bir durağı yer alan Başakşehir, İstanbul’un raylı sistem hatlarından en çok istifade eden ilçelerden biri konumuna gelecek" diye konuştu.
Başkan Kartoğlu, şehirlerin de sokaklarıyla, caddeleriyle ve meydanlarıyla fark yarattığını ifade etti. Bölgede yaptıkları park ve yeşil alan çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kartoğlu,"65 bin metrekarelik alanda inşa etmekte olduğumuz ve altında metro istasyonu ile otoparkın da yer alacağı Kayaşehir Kent Meydanı projemiz, yanı başındaki 362 bin metrekarelik Botanik Park ile birlikte toplam 437 bin metrekarelik alan ile İstanbul’un en büyük ve en güzel meydanlarından biri olacak. Türkiye'nin ilk planlı kent meydanı olacak olan projede ilçemizin tüm kamu kurumları da aynı meydanda yer alacak" dedi. Başkan Kartoğlu, şehir meydanına çok yakın mesafede bu yıl eğitim öğretime açılan İbn Haldun Üniversitesi’nin de ilçeye ayrı bir prestij katacağını söyledi.
ŞEHİR HASTANESİ YÜKSELİYOR
2.700 yatak kapasitesine sahip olacak İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi’nin inşaat çalışmaları sürüyor. Hastanenin 2020 yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini belirten Başkan Yasin Kartoğlu, "Günde 23 bin 600 hastaya hizmet vermesi öngörülen şehir hastanesi, tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. Yalnızca Başakşehir'e değil çevre ilçeler ve illere de hizmet verecek şehir hastanesi ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.
ULAŞIM VE GÜVENLİK SORUNU YOK
MAKRO İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Başakşehir'in siyasette, sporda ve şehirleşmede marka olduğunu söyledi. Bölgenin en önemli avantajını planlı şehirleşme ile yola çıkması olarak değerlendiren Uyan, parsel bazlı imar tadilatları yapılmadığını ve Avrupa şehirlerinde olduğu gibi planlı büyüme yaşandığını ifade etti. İstanbul'da şehirleşme anlamında 3 temel sorunun deprem riski, ulaşım ve güvenlik problemi olduğunu belirten Uyan, bu 3 sorunun da Başakşehir’de olmadığına dikkat çekti. Bölgenin tüm bağlantı yollarının kesişim noktasında olduğunu ve yapılan yol çalışmalarıyla trafik sorununun çözüldüğünü ifade eden Uyan, diğer bir önemli avantajın da arsa stoku olduğunu dile getirdi. Uyan, "İstanbul Avrupa yakasının haritasına bakınca büyük yatırımların burada yapılmasının şans değil mecburiyet olduğunu görüyoruz. Başka hiçbir ilçede bu kadar geniş alan yok" dedi.
EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "O dönem burada kimse yok,’ konut yapılır mı’ dedim. 15 yıl sonra işadamı arkadaşım Mehmet Çeker aradı ve Emlak Konut ihalesinden aldığı alanda proje yapacağını, ortak olmak istediğini söyledi. Bir geldim ki bölge komple değişmiş. Projeyi birlikte yapamaya karar verdik. Kısa zamanda bu gelişim gösteren ilçenin daha da gidecek yolu var. Bundan sonra Başakşehir’e yeni hikaye lazım. Şehir konut ve altyapı yanında meydanlar, oyun alanları, sinema, tiyatro salonu ve eğlence mekanları istiyor” dedi. 400 bin olan ilçe nüfusunun 2023’e kadar yüzde 47 artmasını beklediklerini belirten Çelik, “Bölgeye 200 bin nüfus gelecek. Hane halkı ortaması ise 3 kişi. Bu da demek ki 70 bin yeni konut ihtiyacı doğacak. Bu noktada genç belediye başkanının öncülüğünde yeni bir hikaye ile yola devam edecek Başakşehir’in geleceği de parlak" dedi.