27 / 04 / 2024

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yetkililere seslenen yurttaşlar mahkeme kararlarına uyulması için çağrı yaptı...



İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir’de Kanal İstanbul Projesi güzergahında yer alan ve ‘rantsal dönüşüm’e karşı uzun süredir mücadele veren Şahintepe Mahallesi sakinleri dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Yaşanan sürece ilişkin açılmış olan davaların 69 tanesini kazandıklarını dile getiren Şahintepeli yurttaşlar yetkililere seslenerek mahkeme kararlarına uyulması yönünde çağrı yaptı.

Gerçekleştirilen eylemde, “Şahintepe burada Murat Kurum nerede?”,“Rantçılara izin vermeyeceğiz”, “Barınma hakkımız engellenemez” gibi sloganlar atıldı. 

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi sebebiyle mahallelerinden sürgün edilmek istendiklerini ve buna karşı mücadelelerine devam ettiklerine değinen Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Uğur Çelikok, yaşanan süreçle ilgili çok önemli detaylar verdi.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz imzalı habere göre Şahintepe Mahallesi'nde toplamda 48 bin kişinin yaşadığını ifade eden Çelikok, “Şahintepe Mahallesi'nde vergilerimizi ödeyip, elektrik, su ve doğalgazımı bağlatıp, yapı kayıt belgelerimizi alıp tapulu olan yerlerimiz üzerinde bir yaşam alanı kurmuş olduğumuzu düşünürken aslında bizlerin burada yok sayıldığını ve Şahintepe Mahallesi'nin ağaçtan bitkiden böcekten ibaret olduğunu örgenmiş olduk” diye konuştu.

2020'de bir imar planı ile gayrimenkullerin bölündüğünü, küçültülerek başka yerlere taşındığını dile getiren Uğur Çelikok, yaşananlara tepki verdi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: Mahkeme kararlarına uyun


"MAHKEME KARARINA UYMUYORLAR"

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2020 yılı imar uygulamalarıyla beraber mahallelerinden Arnavutköy Hacımaşlı’ya sürgün edilmek istendiklerini ve buna karşı yüzlerce dava açtıklarını dile getiren Uğur Çelikok, “2020 imar uygulamalarına karşı davaları açtık ve bugün itibarıyla da mahkemelerden 69 iptal kararı ve 12 yürütmeyi durdurma kararı aldık.  Mahkemelerin vermiş olduğu bu kararları, bakanlık ve belediyenin uygulamaması Şahintepe Mahallesi'ne kurulan tezgahı ve kirli işbirlikçilerini net bir şekilde ortaya çıkartmıştır” dedi.

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Uğur Çelikok taleplerini şöyle sıraladı: 

-Şahintepelilere sorulmadan ilan edilmiş olan, “Rezerv Alan” kararının ve imar uygulamalarının geri alınmasını ve mahkeme kararlarının uygulanmasını istiyoruz.

-Başakşehir Şahintepe’de barınma hakkımızın korunmadığı, konut sahibi, kiracı, esnafı ve işçisiyle Şahintepe’yi bir mahalle yapanlara sorulmadan bir kentsel dönüşüm uygulamasının yapılmasını istemiyoruz. Halkın tüm bileşenleri ile hep beraber karar verdiği bir dönüşüm istiyoruz.

- Başakşehir Şahintepe’de rant odaklı değil, insan odaklı planlama ve parselasyon talep ediyoruz.

- Geçmişimizi yok ederek bizleri hiçe sayan, gelecek nesillerimizi tehdit eden, bizleri ve gelecek nesillerimizi faiz lobilerinin kucağına iten bir “Kentsel dönüşüm” istemiyoruz.

Gerçekleştirilen protesto gösterisinden sonra yurttaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne dilekçelerini sundu.

 

1934 yılındaki ilk beton cadde: Reşadiye Caddesi!

A101 21 Mart 2024 indirimli ürünler kataloğunu yayımladı! A101'de bu perşembe birçok üründe fırsatlar sunuluyor!

İzmir ve Bursa'da satılık 11 arsa!


Geri Dön