28 / 04 / 2024

Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak!

Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet yaptığı açıklamada, "Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak" dedi.



Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, sismik deprem izolatörleriyle şiddetli depremlere karşı güven verdiğini söyleyen Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet Başakşehir Şehir Hastanesi ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı. 


- "Başakşehir Şehir Hastanesi 'Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası' olacak"

Binzet, inşa edilmiş ve edilecek tüm şehir hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’nın yönergesine göre sismik izolatörle inşa edilmesinin gerektiğini söyleyerek, "Birinci ya da ikinci deprem bölgesinde bulunan ve 100 yatağın üstündeki tüm şehir hastaneleri sismik izolatörle inşa edilmek durumunda. Rönesans Holding olarak inşa ettiğimiz diğer şehir hastanelerinde de bu sistem kullanılıyor. Örneğin  Adana  Şehir Hastanesi’nde 1.512, Bursa Şehir Hastanesi’nde 859 sismik izolatör bulunuyor. İstanbul’da bu sene içinde açılacak Başakşehir Şehir Hastanesi’nde ise 2.040 sismik izolatör var. Böylece Başakşehir Şehir Hastanesi 'Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası' olacak." şeklinde konuştu.

 

Başakşehir Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?


Geri Dön