02 / 05 / 2024

Başakşehir yeni kent merkezinin tanıtım filmi!

Başakşehir yeni kent merkezinin tanıtım filmi!

İstanbul Avrupa yakasında Başakşehir bölgesinde 60 bin metrekare alan üzerinde inşa edilmesi planlanan Başakşehir yeni kent merkezinin detayları ve tanıtım filmi haberimizin içerisinde yer alıyor...



Başakşehir yeni kent merkezinin tanıtım filmi!


Türkiye'nin ilk kent meydanı olarak hayata geçirilecek olan proje İstanbul'un Avrupa yakasında Başakşehir'de yer alıyor. 60 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek kent meydanı Taksim meydanının iki katı büyüklüğe sahip olacak.


Başakşehir Kent Meydanı, Sağlık Kent, Türkiye’nin ve Avrupa’nın 368 bin metrekare alana sahip en büyük botanik parkı, binlerce araçlık otopark alanı, kamu kurum alanları, restoran, kafe, selatin mimarisinde inşa edilecek 5000 kişilik cami gibi birimleri bir arada bulunduruyor.


2016 yılının sonunda tamamlanması planlanan projeye toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilecek. Projenin diğer ilçelere örnek olacak şekilde dizayn edildi.


Başakşehir yeni kent merkezinin tanıtım filmi!


100 futbol sahası büyüklüğüne sahip Botanik Park!


Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük Botanik Park'ı ket meydanı içerisinde olacak. Meydanın başında kurulacak olan botanik park 368 bin metrekare alana sahip. Botanik Park'ta yürüyüş ve spor alanları, bisiklet yolları, dinlenme alanları gibi alanlar yer alacak.


Başakşehir yeni kent merkezinin tanıtım filmi!


Sağlık Kampüsü kent meydanına birkaç adım mesafede!


Avrupa'nın en büyük sağlık kenti olan İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü bir diğer adıyla Sağlık Kent Başakşehir yeni kent merkezine yalnızca birkaç adım mesafede inşa ediliyor.


2682 yatak kapasiteli 8 farklı hastaneyi kapsayan İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'ne kent meydanına kurulacak olan metro, tramvay ve İETT duraklarından ulaşım sağlanabilecek.


İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü, Genel hastane, çocuk hastanesi, kadın doğum hastanesi, onkoloji hastanesi, nörolojik ve ortopedik bilimler hastanesi, kalp hastalıkları hastanesi, psikiyatri hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinden oluşacak.


Başakşehir yeni kent merkezinin tanıtım filmi!


15 dakikada Anadolu yakası!


2015 yılında tamamlanacak olan 3. Köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahı üzerinde bulunan kent meydanından projeler tamamlandığında İstanbul'un her bölgesinden ulaşım kolaylığı olacak.


Yapılan hesaplamalara göre kent meydanında çıkan araç 15 dakika sonra Anadolu yakasına ulaşabilecek. Başakşehir Kent Meydanı'nın, bağlantı yolları da devreye girdiğinde ulaşıma en rahat bölge olması planlanıyor.


Başakşehir yeni kent merkezinin tanıtım filmi!


Başakşehir Kent Meydanı'nda tranvay, metro ve İETT'ye birkaç adımda ulaşılabilecek. Binlerce araçlık otopark inşa edilecek olan meydanda özel araç sahipleri araçlarını bırakarak toplu taşıma kullanma imkanına sahip olabilecek.


Başakşehir Kent Merkezi'ne Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak tasarıma sahip kamı kurumları inşa edilecek. Kamu kurumlarında teknolojik alt yapı özellikleri de tam donanımlı olarak planlandı.


Web: basaksehiryenimerkez.org

Maide KARADAĞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön