03 / 05 / 2024

Başakşehir yeni kent meydanıyla Türkiye'ye örnek olacak!

Başakşehir yeni kent meydanıyla Türkiye'ye örnek olacak!

Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklükte inşa edilecek olan Türkiye'nin ilk planlı şehir meydanı Başakşehir'de kuruluyor. Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak projede 368 bin metrekare büyüklüğünde botanik park mevcut...





Anket sonuçlarına göre İstanbul'un en yaşanılabilir ilçelerinin başında gelen Başakşehir, Türkiye'nin ilk planlı şehir 1 meydanının da sahibi olmaya hazırlamış. Türkiye'nin en büyük ölçekli şehir I planı projesi, İstanbul Başakşehir'de başlıyor. 2014 yılı sonuna kadar yapımına başlanması planlanan Türkiye'nin ilk planlı şehir meydanı, 60 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak. Proje ile Başakşehir'deki kamu kurumları ve 368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, 9 ihtisas hastaneli Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, on binlerce araçlık otopark, kongre ve sergi merkezleri, aktivite ve spor alanları, 5000 kişilik cami, metro, tramvay ve İETT durakları Türkiye'ye örnek olacak kent meydanında yer alacak. Yeni meydanda yer alacak tek konut alanına Makro-Akyapı imza atacak. 

Başakşehir, bugüne kadar yapılmış en büyük ölçekli şehir planı projesiyle yalnızca İstanbul'un değil .— Türkiye'nin örnek ilçelerinden biri olacak. Projeye göre 60 bin metrekare alan üzerinde kurulacak şehir meydanının ve meydan çevresinde yer alacak projelerin 2014 yılı sonuna kadar başlaması 1 planlanıyor. Alt yapı, üst yapı ve sosyal donatı alanları ile Türkiye'nin Avrupai tarzdaki ilk şehir 4 meydanı olması planlanan proje, 380 bin metrekarelik dev botanik park ve 9 ihtisas hastanesine komşu olarak konumlanıyor. 3. Köprü Bağlantı yolunun üzerinde yer alacak Türkiye'nin ilk kent meydanı, kafeler, restoranlar, sosyal aktivite alanları, spor alanları, kongre ve sergi sarayı, metro, tramvay, İETT durağı, on binlerce araçlık dev otoparkı ile her ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandı. 


İstanbul'da yeni cazibe merkezi 

İstanbul'un Avrupa yakasında kurulacak Yenişehir'in bir parçası olan Bahçekent önümüzdeki dönemde 20 bin konuta ev sahipliği yapacak. Bölgenin en büyük yatırımcısı konumundaki  TOKİ  İştiraki Emlak Konut GYO'nun öncülüğünde inşa edilecek konutlar, okullar, sağlık merkezleri, parklar, meydanlar ve alışveriş merkezleri sayesinde Bahçekent'in, 24 saat yaşayan bir lokasyon olması planlanıyor.  İstanbul'un gayrimenkul yatırımları açısından parlayan yıldızı olmaya aday Bahçekent, Kuzey Marmara otoyoluna, üçüncü havalimanına ve yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yakınlığı nedeniyle büyük önem taşıyor. 


Master planları oluşturulan ve planlı bir kentleşme başlatı lan Bahçekent, doğayla bütünleşen bir yapılaşmaya da sahip olacak, Bahçekent'te Cihan İnşaat'ında TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesi ile Avrupark Bahçekent projesini hayata geçirecek. 1380 konut ve 72 dükkandan oluşan projede her bütçeye ve her aileye uygun konut seçenekleri olacak. 


Mahmut Kılınç-Tünaydın Gazetesi 


Geri Dön