29 / 04 / 2024

Başakşehir'de 5 proje!

Başakşehir'de 5 proje!

TOKİ ve KİPTAŞ'ın ardından özel sektör de Başakşehir'de yeni projeler için düğmeye bastı. Başakşehir'de dairelerin ortalama metrekare satış fiyatı bin ila bin 500 TL arasında değişiyor



Geçtiğimiz yıl Küçükçekmece, Esenler ve Bahçeşehir'deki bazı mahallelerin de katılımıyla ilçe statüsü kazanan Bahçeşehir, düzenli ve planlı gelişimiyle dikkat çekiyor.  TOKİ  ve KİPTAŞ konut projelerine devam ederken, diğer taraftan Oyak İnşaat'ın Oyak Kent, Fuzul Yapı'nın Olimpia Alışveriş Merkezi ile Cathay'in Arterium Residences ve Alışveriş Caddesi projelerinin inşaatı devam ediyor. Fuzul Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, “Hükümetin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli yatırım planları bulunuyor. Üçüncü köprünün bağlantı yolları da buradan geçecek. Metro Başakşehire kadar uzanıyor. 2010 başında hizmete girecek. Başakşehir, Avrupa yakasının Ataşehir'i olacak” diyor. İzyap Gayrimenkul Danışmanlık şirketinin sahibi Resul Korkmaz da gelişmekte olan Başakşehir'de TOKİ, KİPTAŞ ve özel sektör projelerinin tamamlanmasıyla hızlı bir nüfus artışı yaşanacağını ifade ediyor. Korkmaz, Başakşehir de ortalama standart bir dairenin metrekare satış fiyatının bin lira ile 1500 lira arasında değiştiğini kaydediyor.

1- Başakşehir Arterium ile alışverişe doyacak
Cathay tarafından inşaatına Mart 2009'da başlanan ve toplam 100 dükkan ve 200 konutun bulunacağı Arterium projesi Eylül 2010'da tamamlanacak. Projenin toplam yatırım maliyeti 50 milyon TL olarak öngörülüyor. Residence bloklarındaki dairelerin fiyatları 300 bin TL ile 950 bin TL arasında değişirken, Alışveriş caddesindeki dükkanlar ise kiralanacak.

2- KİPTAŞ'tan metroya sıfır noktasında konut
Toplam bin 480 konuttan oluşan Metrokent projesinde 1+1 ve 2+1 konutların satışı sürüyor. Başakşehir Metrokent'te 78 metrekarelik 1+1'lerin fiyatları 133 bin TL'den başlıyor, 148 bin TL'ye yükseliyor. 113 metrekarelik 2+1'lerin fiyatları 188 bin TL ile 209 bin TL arasında değişiyor.

3- Olimpia Başakşehir'in ilk AVM'si oluyor
Fuzul Grup, Başakşehir'in ilk alışveriş merkezi Olimpia AVM'yi inşa ediyor. Olimpia'da iki mağaza katının dışında 7 adet sinema salonu, buz pateni pisti, çocuk oyun alanı olacak. Alışveriş merkezinin hemen yanında 22 dairelik bir de rezidence inşa edilecek. Alışveriş merkezinin 10 Ekim 2010'da açılması planlanıyor

4- Oyakkent'te 129 bin TL'ye daire
Oyak Yapı'nın inşa ettiği Oyakkent'te ikinci etap konutların Nisan 2010'da teslim edilmesi planlanıyor. İki faz halinde yapılması planlanan Oyakkent 2. Etap Konut Projesi, toplam 19 blokta 978 adet konuttan oluşuyor. 2. etap 1. faz konut projesi'nde, 9 blokta 471 adet konut bulunuyor. Oyakkent'te fiyatlar 129 bin TL'den başlayarak 228 bin TL'ye kadar yükseliyor. Aralık 15'te fiyatlara zam yapılması planlanıyor.

5- TOKİ 60 bin konut inşa edecek
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kayabaşı'nda planlanan 60 bin konuttan 10 bin 110'unun inşaatına başlandı. 60 bin konuttan 40 binini TOKİ'nin yapacağı konutlardan inşaatına başlananların sayısının üç ay içinde 16 bine ulaşması planlanıyor. Kayabaşı konutlarında günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük kısmının güneş enerjisinden elde edilecek şekilde ve yağmur sularının depolanarak bahçe sulamada kullanılması da planlanıyor.
Bülent Yoldaş/Sabah Emlak


Geri Dön