02 / 05 / 2024

Başakşehirli öğrenciler 3 bin fidan dikti!

Başakşehirli öğrenciler 3 bin fidan dikti!

Başakşehir Belediyesi'nin 21-26 Mart Orman Haftası sebebiyle düzenlediği etkinlikte ilkokul öğrencileri 3 bin karaçam fidanı dikti. 21-26 Mart Orman Haftası sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.



İlçe İlköğretim Okulu öğrencileri, etkinlik kapsamında önce Kayaşehir  TOKİ  Mevlana İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa katıldı, akabinde Samlar Sazlıdere mevkiinde fidan dikti. İlçe okul öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda 3 bin karaçam fidanı dikildi. Programda, ilçe okul öğrencileri orman ve ağaç temalı skeçler sergiledi, şiirler * okudu. Etkinlikte ayrıca Başakşehir genelinde Orman Haftası konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Orman Haftası etkinliklerinin ilk dıarağı TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okulu oldu. İlçe okul öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici, "Amacımız, küçülen dünyamızda meydana gelen her türlü doğa içi oluşumlar ve etkenler nedeniyle hızla etkilenen, büyük boyutlarda tahrip edilen orman varlığının idamesi ve geliştirilmesi gerektiğini tüm kamuoyunun bilgisine getirmektir. Bugün ülkemizde orman alanları yetersizdir. 

Orman bir ülkenin en önemli doğal zenginlik kaynağıdır. 

Herkes vatan toprağını korumak için üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Dikilen fidanların daha kökleşerek gelecek nesillere aktarılmasını temenni ediyorum" dedi. TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okul Müdürü Arif Birgen ise ağaç dikerek yeni ormanlar oluşturulması gerektiğini belirterek, "Ormanları korumak hem kendimizi, hem insanları hem de çevremizi korumak demektir. Ağaç dikerek yeni ormanların oluşmasını sağlamalıyız. Öğrenci ve öğretmenlerimizle okul bahçemize, bin 500 adet lükstüm, 350 adet fıstık çamı diktik, dikmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Ağaç diktikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, daha çok ağaç dikerek yeşil bilincini oluşturmaları gerektiğini söyledi. 


Yeni Devir


Geri Dön