29 / 04 / 2024

Başakşehir'e 10 bin kişilik stat projesi hazırlandı

Başakşehir'e 10 bin kişilik stat projesi hazırlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Klübü yönetimi Başakşehir'de 10 bin kişilik bir stat projesi hazırladı



İkitelli'deki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 'tek sadık kullanıcısı' olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi pes etti. 76 bin kişilik stadın doğal yaşam alanı dışında kalması ve fiziki koşullarını dikkate alan Turuncu-Lacivertliler, kendilerine ait bir stat yapmak için proje hazırladı.

Antalya'daki Mardan Stadı örneğinden yola çıkan yönetim, Başaksehir'de 10 bin kişilik bir stat yapmak için gerekli izinlerin çıkmasını bekliyor. Teknik direktör Abdullah Avcı, "Bir çocuk aldık, büyütmeye çalışıyoruz. Hedefimiz, yakın zamanda bu projenin gerçekleştirilmesi ve stada seyircinin gelmesiyle beraber, coşkuyla oynayan bir ekip yaratmak. Başaksehir, 50-60 bin nüfuslu bir yer. Buranın takımı olmak taraftar profilini değiştirebilir" dedi.

ABDÜLKADİR'İ KİRALADILAR
Bu arada İstanbul BŞB, Ümit Milli Takım futbolcusu Tevfik Köse'nin ardından Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Abdülkadir Kayak'yı da transfer etti. Sarı-Lacivertli takımın gelecek vaat eden ön liberosu Abdülkadir Kayalı, 1.5 yıllığına kiralandı. Abdullah Avcı, "Türkiye Kupası'nda gruplara kaldık. Ligde de devreyi 6. ila 8. sıra arasında bitirmek istiyorduk, bunu başardık. Sakatlıkların çok olmasına rağmen, sezon başında koyduğumuz hedeflerden herhangi bir sapma olmadı. İkinci yarıda da istikrarlı, kazanmaya odaklı, kaybetmeyi sevmeyen bir takım olmak istiyoruz" dedi. Avcı, yardımcısı Arif Erdem'le uyumlarını "4 yılda karı koca boşanıyor, demek ki problem yok, biz hâlâ beraberiz" sözleriyle özetledi. Öğrencilerinin özel hayatlarına hiç karışmadığını vurgulayan başarılı teknik adam, bu konuda eleştirilen Arda için de "Ona kişiliği ile ilgili hiç laf söyletmem. Çok sempatik, son derece düzgün bir oyuncu" ifadesini kullandı.
Volkan Köse/Habertürk


Geri Dön