30 / 04 / 2024

Başaran Holding halka açılıyor!

Başaran Holding halka açılıyor!

Gebze kökenli ilk holding olan Başaran Yatırım Holding hisselerini girişimcilere açarak, yatırımlarını artırma kararı aldı. Genel merkezi Alaşehir'de olan holding, bir ay içinde Arapçeşme Mahailesi'nde Gebze merkezinin açılışını yapacak



Ömer Faruk Başaran tarafından kurulan Başaran Holding bünyesinde, Başyapı İnşaat, Mnfyapı, Özgür İnşaat, Arena, Gamas, globaltek inşaat gibi on şirketi barındırıyor.

Ülke çapında büyümek ve iş ortaklıklarını büyütmek amacıyla halka açılmaya karar verdiklerini açıklayan yönetim kurulu başkanı Ömer Faruk Başaran, İnşaat Gurup Başkanı Zeki Gedikoğlu ile birlikte konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÖDENMİŞ SERMAYE 33 MİLYON

Başaran açıklamasında, "Holdingimiz bünyesinde 10 adet şirket var. Ayrıca, holding üstüne kayıtlı Gebze'nin ve ülkenin değişik bölgelerinde gayrimenkuller, daireler, arsalar, işyerleri ve araziler var. 33 milyon TL ödenmiş sermayemiz bulunuyor. 50 milyonluk taahhüt işlerimiz, İstanbul'un değişik bölgelerinde 16 şantiye, bine yakın çalışanımız var. 16 bankanın müteahhidiyiz" dedi.
HER HİSSE 33 BİN TL
Gebze merkezli tek Holding olduklarını, büyümek, iş imkanlarını her tarafa yaymak amacıyla ortaklık yoluna gittiklerini anlatan Başaran, "Büyük bölümü yine başaran aüesine ait olacak. Az bir bölümünün hisselerini satıyoruz. 1 hisse 33 bin TL'den başlıyor. Hisselerin satışında da belli sınırlamalar var. Çünkü beş on kişi ya da aileye değil, geniş bir tabana yaymak istiyoruz. Zaten çok sayıda tanmmış aile hissedarımız oldu. Kalanlarında satışı devam ediyor. Satışı bizzat görüşerek, ortak olan herkesle birebir temas etmek istiyoruz. Tek amacımız var, Başaran Holding'i büyütmek, ortaklarımıza kazandırmak" şeklinde konuştu.

GEBZE'YE MERKEZ GİBİ ŞUBE
 
Ortak olanların işlerine holding olarak ortak olduklarını, ortaklık yapanlara holding olarak iş yaptırmayı tercih ettiklerini vurgulayan Başaran, "Gebze'de de özellikle inşaat sektöründe ciddi proje çalışmalarımız var. Holdingimizin merkezi Ataşehir'de yakında Arapçeşme'deki binamızda Gebze şubemizin de açılışını yapacağız" dedi.
Başaran Holding'in Ataşehir'deki binasında gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda girişimci de katıldı.
Başaran Holding'in Gebze Arapçeşme Mahallesi'ndeki binası kısa süre içerisinde hizmete girecek.


Demokrat Kocaeli

Geri Dön