02 / 05 / 2024

Başaran Ulusoy: İç turizmde 15 milyon turist hedefliyoruz!

Başaran Ulusoy: İç turizmde 15 milyon turist hedefliyoruz!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy bir otelde düzenlenen "Adana Kongre Turizmi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada bu yıl iç turizmde 15 milyon turist hedeflediklerini söyledi.




Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl iç turizmde 15 milyon turist hedeflediklerini söyledi.


Ulusoy, bir otelde düzenlenen "Adana Kongre Turizmi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, otelin yapımını gerçekleştirerek kente yatırım yapan Adalı ailesine teşekkür etti.


Doğduğu topraklara yatırım yapanları "halk kahramanı" olarak nitelediğini ifade eden Ulusoy, Çukurova'nın Arapların, Selçukluların, Romalıların, Hititlerin  ve Osmanlı Yörüklerinin oluşturduğu bir kültür mirası olduğunu belirtti.


Kentteki otantik değerlerin korunması gerektiğini vurgulayan Ulusoy,"Türkiye 2000 yılında 568 bin vatandaş gezdirmiş. Bu yıl ise hedefimiz erken rezervasyonların getirdiği avantajlarla iç turizmde 15 milyon turisti hedefliyoruz. 15 milyonluk pazar içerisinde  Adana  370 binde kalıyorsa demek ki bir yerde yanlış var. Kentin belleklerini yenilemesi lazım. Eskiye ait kültür varlıklarına dokunulmayacağını ümit ediyorum. Adana'nın ihtiyacı olan üç şeyden biri tanıtım, ikincisi yine tanıtım, üçüncüsü yine tanıtımdır. Beğendiğinizi yer değiştirin, nereye alırsanız alın. Adana artık kendini tanıtması lazım" diye konuştu. 


Toplantıya, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Adalı, ATO, ADASO, ADSİAD yöneticileri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı. 



AA


Geri Dön