02 / 05 / 2024

Başarı öyküleri Re/Max'in 'Gayrimenkul Liderleri' kitabında!

Başarı öyküleri Re/Max'in 'Gayrimenkul Liderleri' kitabında!

Re/Max Türkiye'nin Akbank sponsorluğunda bir araya getirdiği başarı öyküleri sektöre yeni girenlere ışık tutuyor



Projede, ister inşaat işçisi ister Boğaziçi mezunu olsun, gayrimenkul alanındaki farklı yaş, deneyim ve kişilik özelliklerine sahip 20 öykü bir araya getirildi. Bunlar arasında iflastan sonra bu alana danışman olarak giren Kemal Bakır, Türkiye işlem birincisi olmuş.
 
Akbank'ın sponsorluğunda Re/Max Türkiye tarafından yayınlanan "Gayrimenkulün Liderleri" kitabı sektörde başarı öykülerine yer veriyor. Projede, ister inşaat işçisi ister Boğaziçi mezunu olsun, gayrimenkul alanındaki farklı yaş, deneyim ve kişilik özelliklerine sahip 20 öykü bir araya getirildi.
Aralarında yer alan Kemal Bakır, iflas ettikten sonra, sokakta pastırma sucuk satarak geçimini sağlarken RE/MAX zincirine danışman olarak katılan ve sonraki yıllarda Türkiye'de işlem birinciliğine yükselen bir isim. 2005'te küresel RE/MAX zincirinde konut cirosunda 28. olan Bakır, çocukluk hayalinin mimarlık olduğunu, ancak işletme okuduğunu belirtiyor. Bakır, ticari girişimlerde başarılı olamadığını, iflas ettiğini anlatırken 1998'de RE/MAX ile tanışmış. Şu anda RE/MAX Armoni ofis broker'ı olarak RE/MAX'te ve önemli satışlarda da bilfiil bulunuyor. "Gayrimenkul sektöründe paylaşımcı olmayan başarılı olamaz çünkü bilgilerin müşterilere net bir şekilde anlatılması üstelik belge ile birlikte sunulması gerekir" diyen Bakır sektöre ilişkin beklentilerini şöyle özetliyor: "Sektör 2010 yılının başından itibaren eski canlılık trendine yakın bir trend ile devam eder. Sektördeki fiyat düşüş grafiğinin bundan daha da aşağıya ineceğini sanmıyorum. Yaptığımız piyasa analizlerinde fiyatların alıcı ve satıcı tarafından yavaş yavaş benimsendiğini görüyoruz. Bu kabul görme ve benimseme süreci tüketiciyi daha doğru karar alma sonucuna götürmektedir. Bu da alım ve satıma canlılık getirecektir."
Fatma KOŞAR/Cumhuriyet

Geri Dön