Kent Haberleri

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öğrenci yardımı detayları tek tek açıkladı

Devlet tarafından öğrencilere verilen para yardımı yoğun ilgi görüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öğrenci yardımı detayları tek tek açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kanunlarla belirlenmiş koşulları sağlayan ihtiyaç sahibi ve korunma altındaki öğrencilere yönelik "Başarı Teşvik Programı" ile en az 4 senelik eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim gören öğrencisi bulunan ihtiyaç sahibi hanelere, her sene eğitim süresi boyunca aylık 300 TL destek sağlayacaklarını kaydetti.

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde ikamet eden başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrenciler için hayata geçirilecek programın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce yürütüleceğini kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, senelik 1,5 milyar lira bütçe ayrıldığını anlattı. Peki başarılı öğrencilere destek parası kaç TL? Başarı Teşvik Programı başvuruları başladı mı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kanunlarla belirlenmiş koşulları sağlayan ihtiyaç sahibi ve korunma altındaki öğrencilere yönelik "Başarı Teşvik Programı" ile en az 4 senelik eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim gören öğrencisi olan ihtiyaç sahibi hanelere, her sene eğitim süresi boyunca aylık 300 TL destek sağlayacaklarını bildirdi.

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Sosyal Yardımlardan Faydalanan Çocuklarımız ve Gençlerimize Eğitim-Meslek Edindirme- Kültür-Spor Başarı Teşvik Programı"na yönelik detayları duyurdu. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı bulunan öğrenciler için hayata geçirilecek programın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafınca yürütüleceğine dikkat çeken Yanık, yıllık 1,5 milyar lira bütçe ayrıldığını anlattı.

MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA DESTEK!

Yanık programla yurt içinde devlet okullarında öğrenim gören dar gelirli ailelerin ortaöğretim ve ilköğretim çağındaki çocuklarından, eğitim öğretim döneminde sınıfında ilk üç ve okulunda ilk beşe girmeyi başaranlara, başarı sıralamasına göre en fazla net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar senede 2 defa başarı desteği sağlayacaklarını kaydetti.

LGS’DE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Bakan Derya Yanık, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda yüzde 5'lik dilime giren öğrencilere başarı sıralamasına göre en fazla net asgari ücretin 2 katına kadar tek seferlik başarı desteği sağlayacaklarını aktardı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK VERİLECEK!

Bakan Yanık "Öğrencilerimize devlet olarak yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz" dedi.

Bakan Yanık, en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim gören öğrencisi bulunan ihtiyaç sahibi hanelere, her sene eğitim süresi boyunca aylık 300 lira öğrenci desteği sağlayacaklarını belirtti.

2023 asgari ücret zammıyla salı sallanacak! Dört senaryo masada! Net ücret 8000, 8250, 8500, 8750....

THY'den havacılara müjde! Binlerce personel alımı yapılacak! THY kabin memuru, pilot başvuru şartları neler?

Tarım Kredi online yeni hafta kataloğunda çılgın indirim! Çay, peynir ve ette dip fiyatlar! 19 Aralık 2022 fiyat listesi