30 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Şehir hastaneleriyle hizmet kalitesini artırıyoruz!

Başbakan Erdoğan: Şehir hastaneleriyle hizmet kalitesini artırıyoruz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir Hastaneleri Projesi ile sağlık hizmetinin kalitesini daha da artırıyor, bütün imkanları bir araya topluyor, hizmet alımını, hizmet sunumunu çok daha kolaylaştırıyoruz" dedi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehir Hastaneleri Projesi'nin kendisinin 11 yıllık hayali olduğunu belirterek, "Hastayı daha da hasta hale getiren, yoran, bezdiren bir sağlık hizmeti anlayışını 11 yıllık dönüşüm içinde ortadan kaldırmıştık. Şimdi bu şehir hastaneleriyle sağlık hizmetinin kalitesini daha da artırıyor, bütün imkanları bir araya topluyor, hizmet alımını, hizmet sunumunu çok daha kolaylaştırıyoruz" dedi.


Erdoğan,  Ankara  Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünün temel atma töreninde yaptığı konuşmaya, tesisin ülkeye ve millete hayırlı olması dileğiyle başladı.


İstanbul'da 12 Eylül'de yapılan törende 14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesinin protokolünü imzaladıklarını anımsatan Erdoğan, bugün de bu planlanan hastanelerden birinin temelini attıklarını söyledi.


Kendisinin istisna durumlar dışında prensip olarak temel atma törenlerine katılmadığını belirten Erdoğan, "Şehir Hastaneleri Projesi benim 11 yıllık hayalim ve bu büyük hayali gerçeğe dönüştürürken temel atma heyecanını da bizzat yaşamak istedim. Önümüze çıkan, çıkartılan tüm engelleri aşarak projeyi fiilen başlatma, temel atma aşamasına getirmiş olmanın memnuniyetini hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.


Geçen 11 yılda sağlıkta Türkiye'nin çehresini değiştiren, büyük dönüşüm gerçekleştiren bir iktidar olarak, yeni bir süreci daha başlattıklarını belirten Erdoğan, sağlık hizmeti kavramına yeni bir anlam kattıklarını söyledi.


Temeli atılan tesisin adeta bir şehir gibi olduğunu ifade eden Erdoğan, bunun bir ilk olduğunu vurguladı. Tesisin bir an önce tamamlanmasını isteyen Erdoğan, yüklenici firmadan buna ilişkin tarih alacaklarını diye getirdi.


Gelecek günlerde hastanenin adının sağlıkta önemli hizmetleri bulunan bir kişinin ismiyle şereflendirileceğini de ifade eden Erdoğan, tesis hakkında bilgi verdi.


Erdoğan, 1 milyon 200 bin metrekare alana kurulacak, 100'ün üzerinde ameliyathane bulunan tesisin standart yatak sayısının 3 bin 662, tüm birimleriyle birlikte toplam yatak kapasitesinin ise 4 bin 376 olduğunu aktardı.


“BAŞKENTİMİZİ SAĞLIĞIN DA BAŞKENTİ KONUMUNA YÜKSELTİYORUZ”


Tesiste, genel hastanenin yanı sıra fizik tedavi rehabilitasyon, adli psikiyatri başta olmak üzere pek çok bağımsız bölümün de hizmet vereceğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Hastayı daha da hasta hale getiren, yoran, bezdiren bir sağlık hizmeti anlayışını zaten 11 yıllık dönüşüm içinde ortadan kaldırmıştık. Şimdi bu şehir hastaneleriyle sağlık hizmetinin kalitesini daha da artırıyor, bütün imkanları bir araya topluyor, hizmet alımını, hizmet sunumunu çok daha kolaylaştırıyoruz. Ankara'da yapacağımız ikinci bir şehir hastanesi daha var. Etlik'te de ikinci bir şehir hastanesine başlıyoruz. Onun da inşallah önümüzdeki haftalarda temelini atacağız. Başkentimizi inşallah sağlığın da başkenti konumuna yükseltiyoruz."


Şehir hastanelerinin yalnızca bulundukları şehirlere değil çevre illere de hizmet vereceğine işaret eden Erdoğan, sağlık hizmetlerini ilçelere, köylere kadar yaygınlaştırdıklarını ancak ihtiyaç olduğunda komşu şehirlerdeki hastalar ve yakınlarının bu tesislerden yararlanabileceklerini kaydetti.


Şehir hastanelerinde tüm işlemlerin bir kampüs içinde yapılacağını, kaliteli ve hızlı hizmet sunulacağını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:


"15 şehir hastanemizi tamamladığımızda ben inanıyorum ki Türkiye'de sağlık hizmeti yeni bir dönüşüm evresini daha geride bırakmış olacak ve belki de yurt dışında da buralara hastalar alacağız. Şu anda sağlık hizmetleri noktasında dünyanın en iyileri arasında yer alıyoruz. Şehir hastanelerimizin ve diğer sağlık projelerimizin tamamlanmasıyla inşallah Türkiye sosyal devlet olma yolunda en iyi, en kaliteli sağlık hizmetini verme konusunda dünyada daha üst seviyelere yükselmiş olacak."


Başbakan Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün şantiye alanında sergilenen hastane ve örnek hastane odalarının maketinin bulunduğu bölümü inceledikten sonra temel atma törenine katıldı.


Konuşma yaptığı platform üzerinde, butona basarak kampüsün temeline ilk harcı koyan Erdoğan, kampüsün yapım süresiyle ilgili müteahhit firma yetkilisiyle de pazarlık yaptı.


Erdoğan, sözleşmeye göre 42 ay içerisinde kampüsün yapımının tamamlanacağını belirterek, "Fakat şimdi Türk'e bu yakışmaz. Dolayısıyla bunu şöyle öne çekmemiz lazım. Şimdi '36 ay' diyor, müteahhit firma. Bakanım da diyor ki 30 ayı geçmemeye çalışıyoruz. Biz de burada hakikaten 24 saat mesai esasına göre burada çalışılmalı aynı anda diğer bölümlerde çalışmalar başlayacaktır. Zaten proje hazırdır. Proje üzerinde aynı anda diğer mahallerde de çalışmalara başlamak suretiyle bu işi sürdürmeliyiz. Azmin elinden bir şey kurtulmaz" dedi.


Bunun üzerine, firma yetkilisi de "Sizden alacağımız enerjiyle, söz veriyoruz, 24 saat nefesimizle çalışacağız. Hedefimiz 36 aydı, 30 ay başımız üstüne" dedi.


Erdoğan, firma yetkilisinin verdiği söz üzerine, "İnşallah bu 2016'nın Nisan'ı demektir. 2016'nın Nisan ayında bu büyük kampüsü, şehir hastanesini hep birlikte açacağız, hayırlı olsun" ifadesini kullandı.



 


Geri Dön