08 / 07 / 2024

Başbakan, şžile'de yol açtı: Yollar 3 gidiş, 3 geliş yapılacak!

Başbakan, şžile'de yol açtı: Yollar 3 gidiş, 3 geliş yapılacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  şžile 'ye yatırımların sürdüğünü söyledi.  Yolların bugüne kadar 2 gidiş, 2 geliş yapıldığını da dile getiren  Erdoğan, bundan sonra, ustalık dönemlerinde yolların 3 gidiş, 3 geliş  yapılacağını söyledi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul-şžile bölünmüş yol açılış töreninde yaptığı konuşmada,  bölünmüş yolun, şžile 'ye, İstanbul 'a ve Türkiye 'ye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmasında Kadir Gecesi 'ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı 'nı da tebrik  eden Erdoğan, bayramın millete, Türkiye 'ye, İslam dünyasına, tüm insanlığa  hayırlar, barış ve bereket getirmesini temenni ettiğini söyledi.  Erdoğan, şžile 'nin cazibesi her geçen gün artan güzel bir ilçe olduğunu da  belirterek, geçmişte şžile 'nin yollarının çileli olduğunu, şimdi ise Üsküdar 'dan  45 dakikada rahatlıkla şžile 'ye ulaşıldığını, hatta bazılarının yarım saatte  geldiğini söylediğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, 9 yıl önce yola çıkarken 'Yol medeniyettir, su  medeniyettir' dediklerini ifade ederek, Türkiye 'yi duble yollarla  kuşatacaklarını söylediklerini anımsattı.

Erdoğan, bölünmüş yol ile şžile 'nin çok daha farklı bir noktaya geleceğini  ifade ederek, şžile 'nin bir sanat ve spor merkezi haline geleceğini belirtti.  şžile 'nin turizmin önemli merkezlerinden biri olacağını anlatan Erdoğan,  şžile 'de başarılı bir belediyenin olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile el  ele verdiğini ve merkezi yönetim olarak onlara gerekli desteği verdiklerini ifade  etti.

Erdoğan, şžile 'nin muhteşem doğasıyla dünyanın en önemli turizm  merkezlerinden birisi olması için fiziki koşullarının müsait olduğunu da ifade  ederek, şžile 'ye yatırımların sürdüğünü söyledi.

YOLLAR 3 GİDİşž 3 GELİşž YAPILACAK

Yolların bugüne kadar 2 gidiş, 2 geliş yapıldığını da dile getiren  Erdoğan, bundan sonra, ustalık dönemlerinde yolların 3 gidiş, 3 geliş  yapılacağını anlattı.  Erdoğan, kazaları minimize etmek ve altyapıları daha iyi bir noktaya  taşımak için bunların yapılacağını ifade etti.

BAşžBAKAN ERDOĞAN: TÜRKİYE 'Yİ DEMİR YOLU AĞLARIYLA ÖRECEĞİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye 'yi demir yolu ağlarıyla öreceklerini  belirterek, '10. Yıl Marşı 'nda 'Demir ağlarlaördük ' diyorlar değil mi  Gazi Mustafa Kemal hedef olarak bize gösterdi. Bu marşı  okuyanlar acaba kaç kilometre demir ağı ördüler bu ülkede Hikaye, hikaye bir şey  yok. Biz laf üretmiyoruz, biz örüyoruz ve örmeye de devam edeceğiz' dedi.  Erdoğan, boynuna attığı şžile bezi atkıyla İstanbul-şžile bölünmüş yol  açılış töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren bazı  ülkelerden gelişmiş olarak söz etmekten ve onlarla sürekli Türkiye arasındaki  mesafeyi kıyaslamaktan vazgeçelim dediklerini ve bundan vazgeçtiklerini  belirterek, artık Türkiye 'nin örnek olarak gösterildiğini vurguladı.

'HAYAL DİYENLER GERçEK OLDUĞUNU GÖRDÜLER'

Başbakan Erdoğan, 15 bin kilometre yol inşa ettikten sonra 2023 hedefine  süratle başlayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:  'Hayal diyenler gerçek olduğunu gördüler ve biz 'Allah razı olsun '  diyenlerle zaten mutlu oluyoruz ve onlarla gururlanıyoruz. 3 gün önce  Konya 'daydık. Ne oldu Ankara-Konya yüksek hızlı trenin açılışını yaptık. 10 yıl  önce bu ülkede yüksek hızlı tren denseydi, soruyorum, ne derdiniz Hayal değil  mi şžimdi ne oldu Gerçek oldu. 250 kilometre hızla  Ankara  'dan Konya 'ya 1,5  saatte ulaştık. Eskiden, 10 sene önce 10,5 saatte gidiyorlardı. 10,5 saat nere,  1,5 saat nere... Fark bu. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak bu. Sabah  gel, akşam git. Böyle bir nokta. Aynı şekilde Ankara-Eskişehir...

Eskişehir-İstanbul da yapılıyor. İnşallah onu da bitirdiğimiz zaman Konya 'dan çık  da İstanbul 'a, İstanbul 'dan çık da Konya 'ya kadar gidersin. Sivas yapılıyor ve  Erzurum 'a kadar o yol da bağlanacak yüksek hızlı trenle. Türkiye 'yi demir yolu  ağlarıyla öreceğiz. 10. Yıl Marşı 'nda 'Demir ağlarla ördük ' diyorlar değil mi  Gazi Mustafa Kemal hedef olarak bize gösterdi. Bu marşı okuyanlar acaba kaç  kilometre demir ağı ördüler bu ülkede Hikaye, hikaye, bir şey yok. Biz laf  üretmiyoruz, biz örüyoruz ve örmeye de devam edeceğiz.'

Başbakan Erdoğan, bu idealleri, bu büyük projeleri gerçekleştirerek yola  devam ettiklerini belirterek, 'şžile 'de de şimdi böyle bir heyecanı paylaşmaktan  dolayı mutluyuz' dedi.

'BİZE YAKIşžAN BU'

Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde 9 kentte doğalgaz bulunduğunu bunu  69 'a çıkardıklarını belirterek, her ilde üniversite açtıklarını kaydetti.  Yoğun bir şekilde toplu konut yapımlarının devam ettiğini belirten  Erdoğan, hedefledikleri 500 bin konutun 360-370 binini sahiplerine teslim  ettiklerini, 2023 'e kadar yeni bir 500 bin konut hedefi koyduklarını söyledi.

Erdoğan, 'çünkü bize yakışan bu. İlkel konutlar içinde halkımın  yaşamasını istemiyoruz. Yolu ve altyapısıyla, her şeyiyle düzgün şehirlerde  yaşamasını istiyorum. İnşallah bunu yapmak, başarmak da AK Parti iktidarına  yakışıyor, bunu yapacağız' dedi.  Başbakan Erdoğan, şžile yolunun yapımında emeği geçenleri kutlayarak,  vatandaşların Kadir Gecesi 'ni ve Ramazan Bayramı 'nı kutladı.

Erdoğan, 'İstiyorum ki bu bayramı Suriye, Libya, Yemen, Bahreyn, Mısır,  Tunus da aynı şekilde, aynı heyecanla kutlasınlar. Bayramı bize yakışan bayramlar  gibi kutlasınlar' dedi.  Başbakan Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti hükümeti  döneminde yapılan ve açılışı gerçekleştirilen İstanbul-şžile yoluyla tamamlanan 15  bin kilometre bölünmüş yol anısına hazırlanan anı kütüğüne plaket çaktı.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve  diğer katılımcılar, daha sonra kurdele keserek, yolu hizmete açtı.

BAşžBAKAN ERDOĞAN, şžİLE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şžile Belediyesini ziyaret etti. Erdoğan,  duble yol açılışı için geldiği şžile 'de ilk olarak belediyeyi ziyaret etti.  Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından  belediye binasından ayrılan Erdoğan 'a, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Bu sırada bir gazetecinin Fenerbahçe 'nin şžampiyonlar Ligi 'ne katılmaktan  men edilmesine ilişkin karar hakkında diyeceklerini sorduğu Erdoğan, 'Güzel  güzel şžile yollarını açıyoruz. Bundan daha güzeli var mı' dedi.  Erdoğan 'ın ziyaretine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış  da katıldı.

AA


Geri Dön