07 / 07 / 2024

BASFnin Türkiyedeki binalarına LEED sertifikası!

BASFnin Türkiyedeki binalarına LEED sertifikası!

Kimya şirketi BASFnin yenilenen Dilovası Fabrikası Yönetim Merkezi binası ile Gebzede yeni inşa edilen Yapı Kimyasalları Lojistik ve Teknik Geliştirme Merkezi binası "Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED)" sertifikalarına değer görüldü



Konuya ilişkin açıklamaya göre,  BASFnin yenilenen Dilovası Fabrikası Yönetim Merkezi binası "LEED Gold" sertifikası aldı. BASFnin çevre dostu ve enerji verimli ürünlerini de kullanarak yenilediği fabrika yönetim merkezi binası, ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından uluslararası olarak çevre ve insan sağlığını ön planda tutan LEED standartları doğrultusunda enerji verimliliği, ekolojik ürün kullanımı ve doğal yaşamın korunması açısından geliştirilerek restore edildi. Bina, Türkiyedeki LEED Gold Sertifikalı ilk renovasyon projesi olma özelliğini taşıyor.

BASFnin Gebzede yeni inşa edilen Yapı Kimyasalları Lojistik ve Teknik Geliştirme Merkezi binası da "LEED Platinum" sertifikasına layık bulundu. Bina, en yüksek LEED derecesiyle sertifikalanan Türkiyedeki ilk endüstriyel bina oldu.

AA


Geri Dön