10 / 05 / 2024

Başiskele Spor Salonu hizmete açıldı!

Başiskele Spor Salonu hizmete açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları’nın yeni sezonu ile bin kişi kapasiteli Başiskele Spor Salonu’nun hizmete girişini, düzenlediği muhteşem bir törenle açtı, törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları’nın yeni sezonu ile bin kişi kapasiteli Başiskele Spor Salonu’nun hizmete girişini, düzenlediği muhteşem bir törenle açtı. Spor Okulu öğrencilerinin âdete gövde gösterisine dönüşen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ben çocuklarımı çok seviyorum ve onlar için her şeyin en iyisini yapmak istiyorum. Çünkü benim çocuklarım her şeyin en iyisine layık” dedi.


ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADILAR


Spor Okullarının yeni sezonu ile Başiskele Spor Salonu’nun hizmete giriş törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ve Gökmen Mengüç, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve yetkilileri katıldı. Törende, Spor Okulu öğrencilerinin aileleri de yer aldı.



Tören, 12 ilçeyi temsilen Spor Okulu öğrencilerinin salona girişi ile başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde spor okulu tişörtleri ile salona giren öğrenciler uzun süre davetliler tarafından alkışlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Kasım ayında ülkemizi Endonezya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek olan Karate Milli Takımı’nın gösterisine geçildi. Milli Takım bayan – erkek sporcularının kata gösterisi büyük ilgiyle izlendi.


BAŞKAN AYAZ’DAN TEŞEKKÜR


Gösterinin ardından açılışta ilk konuşmayı Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun eğitim ve spor alanında gerçekleştirdiği çalışmaların Başiskeliler tarafından yakından bilindiğine dikkat çeken Başkan Ayaz, “Bugün Başiskele’de Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yaptığı bin kişi kapasiteli ikinci spor salonumuzu açıyoruz. Kısa bir süre önce de yine Başiskele sınırları içinde Vezirçiftliği Spor Tesisini hizmete açmıştık. Başkanımızın ‘Çalışınca Oluyor’ sözü işte bu eserlerle kendini kanıtlıyor. Başkanımıza ve Büyükşehir Belediyemize ilçemize yönelik hizmetleri için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Başiskele Kaymakamı Ali Partal ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Spor Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçirdiği Başiskele Spor Salonu için emeğe geçenlere teşekkür etti.



“HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN”


Törende son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gerçekleştirdi. Sözlerine “Herşey çocuklar için” diyerek başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Onlar için ne kadar fedakârlık yapsak az” dedi. Bugünün çocuklarının yarının yöneticileri olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu şöyle konuştu: “İşte bu yüzden bu spor salonlarını yapıyoruz. Bu projelerle çocukların hayatlarını iyi doldurmalarını istiyoruz. Kötü alışkanlıkları olmasın, Allah korusun, uyuşturucudan uzak durmalarını istiyoruz. Ahlaklı, üretken, çevresiyle iyi geçinen çocuklar olsunlar istiyoruz.”



“ÇOCUKLARIM HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”


“Ben çocuklarımı çok seviyorum ve onlar için her şeyin en iyisini yapmak istiyorum” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler için daha da güzel hizmetler yapacağız. Daha güzel bir Kocaeli, daha güzel spor salonları daha güzel sahalar, daha güzel bir çevre sizin için olacak. Çünkü benim çocuklarım her şeyin en iyisine layık” dedi.


GÜÇLÜ DEVLETİMİZ SAYESİNDE


Başkan Karaosmanoğlu, tüm bu hizmetlerin güçlü bir devlet sayesinde hayata geçtiğini ve geçebileceğine işaret etti. Hizmete açılan Başiskele Spor Salonu’nu örnek gösteren Başkan Karaosmanoğlu, “Bakın işte bu salonu Spor Bakanlığımız ile ortak çalışarak yaptık. Güçlü devletimizin desteği ile bu hizmetleri en iyi şekilde ve rahatça yapıyoruz” şeklinde konuştu.


SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN GÖVDE GÖSTERİSİ


Konuşmaların ardından Spor Okulu öğrencilerinin salon içindeki sportif faaliyetlerine geçildi. Basketbol, masa tenisi, voleybol ve cimnastik branşı öğrencileri, gerçekleştirdikleri gösterilerle sezon açılışını adeta taçlandırdı. Öğrencilerin üç yıllık eğitimlerini gözler önüne seren gösterileri, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile diğer konuklar büyük beğeni ile izledi. Tören, Spor Okulu öğrencilerinin Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nu da aralarına aldıkları selfie çekimi ile sona erdi. Çıkışta konuklara aşure ayına girilmesi dolayısıyla aşure ikramında bulunuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları yeni sezonunu 17 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da düzenlenecek törenle açacak. Tören, aynı gün hizmete girecek bin kişi kapasiteli Başiskele Spor Salonu’nda yapılacak.


TÖREN YAPILACAK


Tören, Spor Okulu öğrencilerinin Başiskele Spor Salonu’na girişi ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmaları yapılacak. Konuşmalarının bitimiyle, Spor Okulu öğrencileri sportif faaliyetlerini gerçekleştirecek.


SPOR OKULLARI’NDA YENİ SEZON


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sporun tabana yayılması hedefiyle 2012 yılında ücretsiz Spor Okulları Projesi’ni hayata geçirdi. Üç yıllık süre içinde ücretsiz Spor Okulları’ndan 20 bin çocuk yararlandı. 6-12 yaş arasında çocuklara hizmet veren ücretsiz Spor Okulları’nda voleybol, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, yüzme, buz sporları ve cimnastik branşlarında eğitim veriliyor. 12 ilçede ve 18 spor tesisinde haftanın her günü faaliyet gösteren ücretsiz Spor Okulları’nda bu yıl yine binlerce çocuk eğitim alıyor. Yeni sezonun açılmasıyla birlikte bu yıl da yine binlerce Kocaelili çocuk, Spor Okulu’nda ve yedi ayrı branşta ücretsiz spor eğitimi alacak.


N KİŞİ KAPASİTELİ BAŞİSKELE SPOR SALONU’NU


17 Ekim Cumartesi günü hizmete girecek olan Başiskele Spor Salonu bin kişi kapasiteli donamıyla Kocaelili sporseverlere hizmet verecek. 4 bin 870 metrekare alan üzerine kurulan olan spor salonu 2 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip. İki kat olarak yapılan salonun zemin katında basketbol, hentbol ve voleybol müsabaka sahası bulunuyor. Salonda yönetim odası, dinlenme salonu, sağlık odası, bayan ve bay soyunma odaları, doping kontrol odası, hakem odası ve halkın kullanabileceği 4 tane antrenman salonu yer alıyor.


51 ARAÇLIK OTOPARK


Birinci kat ise büro, kantin, reji odası ve antrenör odasından oluşuyor. Salonun çatısı kenet çatı sistemi şeklinde yapıldı. Yapı dışında kontrollü girişi sağlamak amacıyla çevre duvarı ve 3 adet giriş noktası bulunacak. Projede 51 araçlık bir de otopark alanı yer alıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön