29 / 04 / 2024

Bursa Şahin Başol Spor Kompleksi hizmete açıldı!

Bursa Şahin Başol Spor Kompleksi hizmete açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve Bursa’yı sporda da ‘marka kent’ haline getirecek olan tesislerden biri olan Şahin Başol Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katıldığı törenle hizmete açıldı...




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bünyesinde standartlara uygun futbol sahası, 2 halı saha, spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, fitness salonu ve açık hava spor alanlarının bulunduğu Şahin Başol Spor Kompleksi’nin açılışı görkemli anlara sahne oldu. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konseriyle başlayan açılış programında, Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları ve izcileri ile Bursa’da faaliyet gösteren spor kulüplerinden öğrenciler ve sporcular açılışa yoğun ilgi gösterdi. 


Spor kenti Bursa’ya 102 tesis Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha sağlıklı bir kent olması hedefi doğrultusunda yeni nesillerin spora yönlendirilmesi amacıyla bu dönem spor yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Yunus Emre Mahallesi’nde yaptırılan Şahin Başol Spor Kompleksi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin spor tesisleri zincirine yeni bir halka olarak eklendiğini ifade eden Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem projelendirilen, inşaatı devam eden ve tamamlanan 102 tesis arasında yer alan Şahin Başol Spor Kompleksi’nin birçok profesyonel kulüpte bile bulunmayan özellikleriyle başta amatör kulüpler olmak üzere 7’den 70’e bölge halkına hizmet vereceğini vurguladı. Başkan Altepe, güzel bir spor kompleksini daha Yıldırım’a kazandırmanın heyecanını duyduğunu ifade ederek, “Spor kenti Bursa hedefimiz doğrultusunda 7’den 70’e herkesin spor yapması ve başta amatör sporun desteklenmesi için bu tesis oluşturuldu. Şahin Başol, yıllarca birlikte çalışıp siyaset yaptığımız değerli bir yol arkadaşımızdı. Kendisini ani bir şekilde kaybetmiştik, bizler de onun anısını bu güzel tesiste yaşatmak istedik. Kendisini Rahmetle anıyoruz” diyerek Şahin Başol’un ailesini onurlandırdı.


Bursa’nın her alanda gelişip değiştiğine işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’da her köşe şantiye görünümünde. Uludağ’dan sahillere altyapıdan üstyapıya kadar her alanda sürdürdüğümüz çalışmalarla Bursa, 4 yılda 20 yılı aşkın hizmetlerle buluştu. Göreve gelirken 3 hedefimiz vardı. Raylı sistemlerle ulaşılabilir Bursa, tarih başkenti Bursa ve spor kenti Bursa olma yolunda adımlarımızı atıyoruz. Bursa’nın her köşesinde yaya mesafede ulaşılacak spor tesisleri kazandırma çalışmalarımız devam ediyor” diyerek amatör sporun gelişmesi yönünde faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. “Sağlıklı yaşam kompleksi” Başkan Altepe, Bursa’ya 4 yılda kazandırılan spor tesisi sayısının 102’ye ulaştığını anlatarak, yeni stadyumun ardından diğer tüm spor tesislerini de birer birer kente kazandıracaklarını söyledi. Şahin Başol Spor Tesisleri hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, “Bu tesis, bölgeye ve gençliğe can verecek. Yaklaşık 63 bin metrekare alanda yapılan tesiste yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonu, 68x105 ölçülerinde futbol sahası, 30x50 ölçülerinde 2 adet suni çim saha, 1 standart tenis kortu, koşu parkuru, fitness salonu, sauna, kauçuk yürüyüş yolları ve açık hava spor alanları bulunuyor. Bu tesis, tam anlamıyla bir sağlıklı yaşam kompleksi oldu. Duaçınarıspor’dan Yavuzselimspor’a kadar tüm sporcular bu tesisten yararlanabilecek” diye konuştu. Başkan Altepe, tesisin 5,5 milyon TL’ye mal olduğunu sözlerine ekledi.


“Sporda Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandıran nesiller yetişsin istiyoruz” 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Bursa’ya güzel haberlerle geldiğini anlatarak, Şahin Başol Spor Tesisleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda spor yatırımlarıyla kente vizyon katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Bakan Kılıç, “Başkanımız, gençlere bu tesisleri kazandırmakla büyük hizmetler yapmış oldu. Şahin Başol ailesi de ismi tesislerde yaşatılan bir aile büyüğü olduğundan çok şanslı. Bursa’ya bugün çok sayıda spor yatırımını kazandırıyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın sporla daha çok ilgilenmelerini hedefliyoruz” dedi. Balkan Kılıç, bu yıl Bursa’ya buz pateni salonu ve kapalı bir atletizm salonu da kazandıracaklarını anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yeni stadyum inşaatının da kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz. Ayrıca toplamda 2800 yatak kapasiteli öğrenci yurdunu Bursa’ya ve Uludağ Üniversitesi öğrencilerine kazandırıyoruz. Bu dönemde stadyum ve KDV hariç Bursa’ya 180 milyon TL spor yatırımı kazandırdık. Bu çalışmalarla çocuklarımızın sporda Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandıran nesiller olmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın molotof atan, yakan yıkan kıran döken çocuklar olmasını değil, spor yapan, atletizmde basketbolda derece alan çocuklar olmalarını istiyoruz. Taş atan değil, gönüller yapan, sevgi üreten nefrete geçit vermeyen nesiller yetişsin diye çalışıyoruz” diyerek tesise emek verenleri spora katkılarından dolayı tebrik etti. Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Bursa’nın tarihi kimliğinin, tarımının, sanayisinin, termalinin ve spordaki başarının süratle yayılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, güzel bir eserin daha Bursa’ya ve Yıldırım’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi tebrik etti. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de 10 yılı aşkın süredir yerelde ve genelde el elel çalışmaya devam edildiğine işaret ederek, Şahin Başol Spor Kompleksi için 36 dönümlük arsayı Yıldırım Belediyesi olarak Büyükşehir’e verdiklerini anlattı. Konuşmaların ardından kurdele keserek tesisi hizmet açan protokol üyelerinin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, spor camiasından temsilciler ve vatandaşlar da açılışa yoğun ilgi gösterdi. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön