16 / 05 / 2024

Başiskele Toklu deresinde ıslah çalışması başladı!

Başiskele Toklu deresinde ıslah çalışması başladı!

İSU Genel Müdürlüğü Başiskele Yakacık Mahallesi’nde yer alan Toklu deresinde ıslah çalışması başlattı. Çalışma 1 milyon liraya mal olacak.



İSU Genel Müdürlüğü Başiskele Yakacık Mahallesi’nde yer alan Toklu deresinde ıslah çalışması başlattı. Çalışma 1 milyon liraya mal olacak


Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçesi Yakacık Mahallesi’nden geçen ve sağanak yağışlarda yerleşim alanları için tehlike oluşturan Toklu deresinde ıslah çalışmaları yapıyor. İzmit Sanayi mahallesinde yağmursuyu hattının da yapılacağı proje, 1 milyon TL’ye mal olacak. İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında altyapı çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde 26 ayrı projede inşaat çalışmaları yapan Kurum, Başiskele Kullar Yakacık Mahallesi’nden geçen Toklu Deresinin ıslahı ile İzmit Sanayi Mahallesi’nde yağmursuyu hattı yapıyor.

 

YAĞMUR SUYU HATTI

Bir süre önce başlanılan çalışmalar kapsamında Yakacık mahallesindeki yüzey suları toplamak için betonarme boru ve kutu menfez ile yağmursuyu hattı yapılıyor. Ayrıca, bu suların aktığı Toklu deresinde ıslah çalışmaları taş kesit olarak inşa ediliyor. Derede toplam 450 metre ıslah çalışması yapılacağı proje kapsamında ayrıca İzmit Sanayi Mahallesi’nde yağmursuyu hattı da inşa edilecek. İki ilçede toplam 1 kilometre uzunluğunda dere ıslahı ve yağmursuyu hattının yapılacağı proje Temmuz ayı sonunda tamamlanacak. Bölgenin altyapı problemini giderecek olan proje 1 milyon TL’ye mal olacak.



Kocaeli Manşet


Geri Dön