Kent Haberleri

Başkan Tüfekçi'den korkutan açıklama: 'Et fiyatları hafta sonu 250 TL'yi görecek!'

Türkiye’de et fiyatlarındaki artış sürerken, geçen hafta 220 lira civarında olan et fiyatları 240 liraya yükseldi. Fiyatların bu hafta sonunda 250’yı bulması bekleniyor. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, fiyatlardaki artışın süreceğini söyledi. com'un haberine göre, İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, et fiyatlarındaki artışın sürdüğünü ifade ederek, “Geçen hafta 220-225 bandından bu hafta 240-245 bandına çıktı

patronlardunyasi.com'un haberine göre, İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, et fiyatlarındaki artışın sürdüğünü ifade ederek, “Geçen hafta 220-225 bandından bu hafta 240-245 bandına çıktı. Hafta sonu 250’yi görür. Yükselme trendi sürüyor” şeklinde konuştu.

Bunun sebeplerini ise Tüfekçi şu şekilde anlattı: “Türkiye’de besicilik azaldı. 2022’de süt para etmediği için çok sayıda dişi hayvan da kesime gitti. Bunun sorunlarını yaşamaya devam ediyoruz. Et ve Süt Kurumu şu anda yurt dışından et satın alıyor. Bir taraftan da sosyal medyada, ‘Et fiyatları daha da yükselecek. Hayvanınızı kesmeyin’ şeklinde spekülasyonlar yer alıyor. Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı. İnsanlar nasılsa ben satarım diyerek hayvanı kesime göndermiyor. Bu da et fiyatlarının artmasına sebep oluyor.

 

Şu anda piyasada talep yüzde 40 daraldı. Aynı zamanda daralma devam ediyor. Bunun düzeltilmesi lazım. Bu sıkışıklığı gidermek için de yurt dışından et satın almayı sadece Et ve Süt Kurumu’nun değil özel sektörün de gerçekleştirmesine izin verilmeli.”

İşte detaylar...

DOLARLA YEM ALIP HAYVAN BESLİYORUZ

Tüfekçi’nin altını çizdiği bir noktada yem fiyatlarındaki artış ve köylünün zorluk yaşaması oldu. Köylüye kesinlikle yem ve mazot desteği verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Önceden hayvanlar otlanmak için meraya çıkardı. Fakat şimdi ağılda yem ile besleniyor. Dolar ile yem satın alıp hayvanları besliyoruz. Devletin mutlaka küçük aile besiciliğini desteklemesi, ayakta tutması lazım. Bizim sigortamız onlar” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BESİCİLER FİYATLARI YÜKSELTİYOR

Piyasadaki büyük besicilerin fiyatlardaki artışa etkisini de Tüfekçi şu şekilde değerlendirdi: “Şu şekilde düşünün: Piyasada etin fiyatı 230 TL. Büyük bir üreticinin 40-50 bin danası bulunuyor. ‘Ben 240 verdim.’ diyor ve fiyat aniden 10 lira artıyor. Ben et fiyatlarını öngöremiyorum. Maliyet düşmeden et fiyatları düşmez demiştim ve hâlâ aynı şekilde düşünüyorum.”

 

KASAPLAR KAPANIYOR

Şu anda kasap esnafının çok zor durumda olduğunun altını çizen Tüfekçi, “Her ay kasaplarımızın kapanışına imza atıyorum. Ne yazık ki bu durum giderek artıyor. Küçük esnaf bu sorunlarla baş edemediği için kapatmak zorunda kalıyor” dedi.

Asgari ücret temmuz zammında yeni oran belli oldu! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı!

Staj ve çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklamalar geldi!

Merkez Bankası faiz anketi sonuçları belli oldu!