15 / 05 / 2024

Başkentgaz’ın binası harabeye döndü!

Başkentgaz’ın binası harabeye döndü!

Başkentgaz tarafından yıllarca Genel Müdürlük binası olarak kullanılan ve geçen yıl şirketin taşınmasıyla terk edilen Abonelik İşleri ve Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü binası, kimsesizlerin evi oldu.



Dışarıdan habereyi andıran binanın içinde evsizler kendilerine bir yaşam alanı oluşturdu. Kapısı açık olan, camları kırık dökük şekilde kalan binanın bahçesi ise çöp doldu. Bina içerisinde kullanabilir hiçbir malzeme kalmazken bölge ensafı, “Binada herkes kendisine bir köşe buldu. Suriyeliler, evsizler, alkol alan şahıslar içeride cirit atıyor” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Dava süreci nedeniyle binada tasarrufta bulunamıyoruz” derken Başkentgaz yetkilileri ise, “Dava o binayı kapsamıyor. Bizim bir alakamız yok” dedi.


ELİNİ KOLUNU SALLAYAN GİRİYOR

Binanın bu şekilde bırakılmasının bölgede güvenlik açısından tehlike oluşturduğunu savunan esnaf şunları söyledi:

“Bina içine girişi kimse engellemiyor. Elini kolunu sallayan içeri giriyor. Akşam saatlerinde madde bağımlısı ve alkol alan kişiler binayı istila ediyor. İnsanlar artık binanın önündeki kaldırımı dahi kullanamıyor. Karşı tarafta oluşan güven kaybı işlerimizi de olumsuz etkiliyor. Kısa zaman içinde ne yapılacaksa yapılmalı. Yoksa kapısı bacası kapatılsın. Asayiş zaafı en büyük sıkıntımız oldu.”


YANLIŞLIK OLMUŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Maltepe’deki BAŞKENTGAZ Kampüsü ile ilgili daha önce yağtığı açıklamalarda EGO’ya ait arsa ve binaların, tapuda yapılan yanlış bir işlem sonucu Torunlar A.Ş.’ye geçtiğini tesadüfen öğrendiklerini belirterek, “Olayı öğrenince şok olduk. Belediyeye haber verilmeden özelleştirmeyi alan şirketle tapu memurları arasındaki işlem sonucu, Maltepe’deki EGO’ya ait 200 milyon TL değerindeki arazi ve binalar, şirkete geçirilmiş. Biz bunu, 2 ay sonra tapu dairesine bir işlem için EGO elemanları gittiğinde tesadüfen öğrendik. İşlem yapılırken ne şirket ne de tapu dairesi bize bilgi vermedi” demişti.


Geri Dön