04 / 10 / 2024

Bataklıktan Türkiye'nin ilk Outlet'i çıktı!

Bataklıktan Türkiye'nin ilk Outlet'i çıktı!

Bayraktar Gayrimenkul'ün bünyesinde yer alan izmit Outlet Center'in doğuş hikayesi tam anlamıyla bataklığa dayanıyor  




 Bayraktar Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Osman Ü®llez, 1997 yılından bu yana 'outlet' konseptiyle hizmet veren kuruluşun bulunduğu bölgenin daha önce bataklık ve çöp toplama alam olduğunu belirterek, yarattıkları dönüşüme dikkat çekti. Illez, 'Türkiye'nin ilk outlet'i olan merkezin bu alana kurulmasıyla bu bölge büyük bir hareketlilik ve ivme kazandı. çevresinde çeşitli ticari alanlar oluştu ve büyük bir istihdam yaratıldı. çevre düzeni ve ulaşım hizmetleri daha çok gelişti' dedi.
Outlet'leri, 'kalite ve konfor düzeyi yüksek ama daha az harcama yaparak alışveriş yapma olanağı sağlayan' mekanlar olarak tanımlayan 'Normal alışveriş merkezleri de outlet'lere dönüşmeye başladı. Dolayısıyla outlet merkez sayıları her geçen gün daha da artacak' dedi.

'Her yere outlet yanlış'

Diğer yandan gördükleri talep nedeniyle her yere outlet kurmanın yanlış bir strateji olduğuna dikkat çeken İllez, 'Ancak isim olarak değil, felsefe olarak outlet kurallarına uygun çalışan outlet merkezleri başanlı olmaya devam edecekler'diye konuştu.
Miliyet

 


Geri Dön