14 / 05 / 2024

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.



"Rusya, en büyük müşterimiz"

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkan Yardımcısı Ramazan Keskin, Anadolu Ajansı muhabirine, Türkiye'den Rusya'ya geçen sene miktar bazında 1,5 milyon ton sebze ve meyve ihracatı yaptıklarını dile getirdi.

Batı Akdeniz in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaptığı açıklama Rusya'nın Türkiye için önemli pazar olduğunu kaydeden Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkan Yardımcısı Ramazan Keskin, "Rusya, Karadeniz'den komşumuz olması ve nüfusa oranla tüketim yoğunluğundan kaynaklı olarak yaş sebze ve meyve sektöründe en büyük müşterimiz, Türkiye'den en fazla sebze ve meyve alıcısı. Bu anlamda da Rusya bizim için çok önemli." diye konuştu.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, yaş sebze ve meyve sektöründe Antalya'nın Türkiye'de önde gelen üretim merkezlerinden biri olduğuna olduğunu kaydeden Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkan Yardımcısı Ramazan Keskin, Rusya'yı önemsediklerini kaydetti.

Serik ilçesinde domates üretimi yapan Beyazıt Işık da Türkiye'de domates tüketiminin büyük bir kısmını Antalya'nın karşıladığını belirtti.

Ürettiklerini yalnızca iç pazara değil, yurt dışına da gönderdiklerini dile getiren Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkan Yardımcısı Ramazan Işık, dünyanın her yerine ürün gönderdiklerini kaydederek, "Rusya da bizim için en önemli alıcı ülke." dedi.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Temmuz zammında son dakika! Emekliye ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Dolar yarın tam tamına bu kadar olacak! Dev Banka iki farklı rakam açıkladı! Hemen peş peşe açıklanan bu rakamlara bakın

Altın fiyatlarında çarpıcı düşüş! Tek tek açıklanan rakamları görenler gözlerine inanamadı! 14 Mayıs altın fiyatları


Geri Dön