27 / 04 / 2024

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.



Ekonomi Muhabirleri Derneği  İzmir  Şubesi tarafından gerçekleşen online toplantıya katılım gösteren Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, koronavirüsün etkilerinin kontrol altına alınması ile hayatın yeniden normaleşeceğini anlattı.

Dünya'da yer alan habere göre; işletmelerdeki çalışma şartlarının salgınla mücadele önlemleri nedeniyle zorlaştığına dikkati çeken Güler, ESBAŞ olarak bu süreci sorunsuz yürüttüklerini vurguladı.

Haziran'da normalleşmenin başlayacağına işaret eden Güler, "Ama eskisi gibi olmayacak. Bugünkü kısıtlamalarla hayat devam edemez. En azından biz eskisi gibi toplantı yapmayacağız. Daha dikkatli olacağız. Bütün operasyonlarda mesafemize dikkat ederek çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı'nın ardından dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş hayatınını başlayacağından bahseden Güler, bunun ilk etapta kontrollü olacağını sözlerine ekledi.

ESBAŞ tarafından Bergama ilçesi Aşağıkırıklar alanında 2,5 milyon metrekare alanda proje çalışmaları devam eden Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile ilgili gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Güler, şu ifadeleri kullandı:

 "Yılbaşında, '2 yıl sonra devreye alınır' demiştik. 2022'in başında oraya yatırımcı almanın ilk basamaklarını yaparız. Bu noktada bir değişiklik yok. BASBAŞ uzun vadeli bir proje. Ege'nin yeni serbest bölgesinin devreye alınmasıyla doğrudan 20 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Bu rakam dolaylı olarak 120 bin kişiye kadar çıkacak. 

Kuzey Ege'deki ulaşım projeleri tüm bölgeyi çok önemli şekilde geliştirecek ve sanayiciye büyük katkı sağlayacaktır. Burada kurulacak olan yeni serbest bölge hem sanayiciye büyük nakliye avantajı sağlayacak hem de İzmir'in en az gelişmiş ilçeleri olan Bergama, Kınık, Dikili bölgesini geliştirecektir."


Geri Dön