05 / 05 / 2024

Batı Şeria’da Türk sanayi bölgesi yapılacak

Batı Şeria’da Türk sanayi bölgesi yapılacak

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Batı Şeria’da sanayi bölgesinin mutlaka yapılacağını söyledi



Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk firmaların Filistin’de yatırıma özendirileceğini belirtti

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Batı Şeria’da sanayi bölgesi kurulması çalışmasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından devam ettirildiğini belirterek, “İsrail’in her türlü engellemesine rağmen bu sanayi bölgesi mutlaka orada yapılacaktır, yapılması gerekiyor” dedi. Bakan Çağlayan, Türkiye-Filistin iş Forumu kapsamında Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı Abu Libdeh ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Çağlayan, insanlık açısından son derece önem arz eden Gazze’den iş heyetlerinin burada olmasının önemli olduğunu vurguladı.

FİLİNTİN’E GİDECEĞİZ 

Zafer Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bize gösteriyor ki, bu heyetin yapacağı ziyaretler kapsamında Gazze’den Gebze’ye bir ziyaret gerçekleştiriliyor. İnşallah Gebze’den de Gazze’ye bir ticaret gerçekleştirilecektir. En kısa zamanda benim başkanlığımda Türkiye’den çok seçkin işadamlarıyla, TİM, TOBB, MÜSİAD, TUSKON gibi, TÜSİAD katılmak isterse, TİKAD ile beraber kalabalık bir heyet olarak Filistin’e ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu sebeple Gazze’ye de gitmek istediğimi belirtmek istiyorum. Türk firmalarının Filistin’de yatırım yapmalarını özendireceğiz. TOBB başkan vekili olduğum dönemde başlatmış olduğumuz Filistin’deki sanayi bölgeleri projesi daha da önem kazanmaya başlamıştır. Daha önce Erez’deki   proje İsrail tarafından engellendi.   Batı Şeria’da yeniden bir sanayi  bölgesi kurulması çalışması TOBB tarafından devam  ettiriliyor.”

Filistin malları fuarı düzenlenecek

Zafer Çağlayan, Filistin’de üretilip Türkiye’ye ihraç edilmesi istenen mallarla ilgili fuar düzenlenmesi konusunda talimat verdiğini söyledi. Filistin’de üretilen malların, ticarete esas konuların Türkiye’de tanınması ve tanıtılması noktasında fuarlar konusunda ortak çalışma yapacaklarını belirten Çağlayan, bunu gerek İstanbul’da gerek Ankara’da gerçekleştireceklerini kaydetti. Çağlayan, Filistin’le geçen yıl 29.5 milyon dolarlık ticaret hacmi olduğunu, ithalatın 274 bin dolar olduğunu söyledi.

Türk mallarına karşı İsrail mallarını boykota hazırız

Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı Abu Libdeh, Türkiye’de ikinci vatanlarında ve ailelerinin arasında olduklarını vurgulayarak, “Sözde değil, işte de her türlü alanda müttefiklerimizin arasındayız. Eşi görülmemiş siyasi sosyal ve her türlü alanda Filistinliler Türkiye’den destek görmektedir’’ dedi. Filistin’den Türkiye’ye 75 işadamı ve işkadını ile birlikte geldiklerini belirten Libdeh, iki ülkenin özel sektörü arasında birçok anlaşmanın yapılabileceğini düşündüklerini söyledi. “Temennimiz, Türk şirketlerinin direkt olarak Filistinli  işadamlarına distribütörlük vermeleri” diyen Libdeh, ‘’İsrail bize yılda 3 milyar dolarlık mal satmaktadır. Gelin bu malları sizden alalım, biz hazırız Türk mallarına karşı İsrail mallarını boykot etmeye” diye konuştu.
Star


Geri Dön