18 / 07 / 2024

Batman Park AVM yapılıyor!

Batman Park AVM yapılıyor!

Batman yatırım açısından kıpır kıpır. Üstelik ortaklık kültürü de ciddi bir şekilde gelişmiş. Bunun en son örneği 106 kişinin ortak olarak kuracağı ve içinde batıya meydan okurcasına buz pistinin bile yer alacağı




Bundan iki yıl önce biri yıllardır İstanbul'da avukatlık yapmakta olan diğerleri Batman'da yıllardır esnaflık yapan birkaç adam bir araya geldi. Konu, "Neden bizim yerli sermayemiz bir alışveriş merkezi (AVM) kuramıyor. Oysa ki caddelerimizde İstanbul'un lüks caddelerinde hangi mağazalar varsa onlar var"dı. işte o akşam, bu adamlar, kendilerine, "Bunu, bizim kurmamamız için bir neden var mı" diye de sordular. Verilen yanıt, "Hayır" oldu. Çok sürmedi, sonunda Batman'ın gıdacıları ve kuyumcularından oluşan 106 kişilik bir kadroya sahip oldular. Ve Golden Park A.Ş.'yi kurdular. Ardından da Batman Park AVM adını verdikleri projeye hayat verdiler.

Çini de Fas'ı da araştırdılar işin temelini atan birkaç adama bu fikir için cesaret veren etkenlerden biri de yıllarca makine ikmal sahası olarak kullanılmış 8 bin 500 metrekarelik arsanın satılmak üzere ihale edilmesiydi. Ağustos 2008'de yapılan ihaleyi kazandılar.

İşin temelini atan çekirdek kadro, esinlenebilmek için tam 100 AVM'yi gezer. Yönetim Kurulu Başkam Akif Gür, Çin, Singapur, Malezya, Suudi Arabistan ve hatta Fas'taki AVM'leri yakın plan incelediklerini söylüyor.
Kendilerine İstanbul'dan bir de danışman isim bulurlar. Ocak 2010'da çalışmalar daha da hızlanır. Ve bölgede isim yapmış mimarlardan biri olan Mesut Yılmaz ile anlaşılır.

35 metre uçuş güvenliğine takıldı

Golden Park Teknik Direktörü Şemsettin Gülmüş, sonunda 8 bin 500 metrekare üzerinde" 45 bin metrekare inşaat alanı olarak planlanan bu projede Batman için son derece devrimci bir yaklaşım sergilediklerini söylüyor ve ekliyor: 'Toplam 10 kat olarak planladık. Şu anda 40 metre. Ancak, baştaki plan, en tepede yer alan otel ve kule bölümüyle birlikte yapının 75 metre civarında olmasıydı. Ancak, uçuş güvenliği nedeniyle 40 metrede tutmak zorunda kaldık. Ama bu haliyle bile Batman'ın en yüksek binası."

AVM, son derece modern bir mimariyle projelendirilmiş.. En önemli noktaya ise Akif Gür dikkat çekiyor: "Ana girişte, bir buz pateni pistimiz olacak. Batman açısından bir ilk bu. Panoramik asansörler kullanacağız. Bu da bir ilk. Batman'ın ikinci bowling salonu da yine burada olacak.."

`BATMANLILAR MARKA GİYER´
Yatırımın tutarı 40 milyon TL. 1.5 yıl içinde bitirilecek. Ancak, sormadan edemiyoruz. "Peki, Batman bu kadar iddialı bir yatırımı kaldırabilir mi" Sormamızla birlikte cevabımızı da en okkalı şekilde ortaklardan Veysi Turan'dan alıyoruz: "Bakın, Batman markaya düşkünlüğüyle bilinir. Ana caddelerde pek çok ünlü markanın mağazasını görebilirsiniz. Hatta burada oturan dört beş kişinin markalarına bakacak olursanız bile sorunuzun cevabını kendiliğinizden alırsınız."

Bu arada LC VVaikiki, Sarar, Kiğılı, YKM, Boyner'in de aralarında yer aldığı pek çok hazır giyim markasının yanı sıra Mado, Tansaş, Carrefour ve Migros'tan da talep almaya başlamış 106 adam.

BEŞ YILDIZLI OTELE FUTBOLCULARI GETİRECEKLER
Dahası var... 106 adamın içinden 15 kişi, AVM'nin tepe noktasında yer alacak otel, uçuş güvenliğine takılıp da iptal edilince, hemen yeni bir plan yapmış. Şimdi bu 15 adam, 100 dönüm üzerinde 200 yataklı, beş yıldızlı bir otel kurmayı düşünüyor. Otelde konferans salonundan SPA'ya kadar pek çok kompleks yer alacak. Dahası, buraya çok da iddialı bir futbol sahası kurmayı planlıyorlar. Akif Gür, bunun nedenini ise, "Futbol takımlarını idman için burada konaklatmayı planlıyoruz, iklimimiz son derece uygun" sözleriyle açıklıyor.
Necla Ç. Unutmaz/Milliyet


Geri Dön