29 / 04 / 2024

Batman'da 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Batman'da 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Batman Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, Batman Tilmerç'te bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 453 bin 550 TL olarak belirlendi.



TAŞINMAZ SATILACAKTIR


Batman Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünden:

 

No: 1

Taşınmaz No: ***********

İli: Batman

İlçesi:Merkez

Mah./ Köyü: Tilmerç

Ada: 303

Parsel: 1

Yüzölçümü (m²): 14.694,00

Hazine Payı (m²): 6.006,17

Cinsi: Arsa

İmar Durumu: İlköğretim Alanı

Tahmini Satış Bedeli (TL): 3.453.550,00

Geçici Teminat Bedeli (TL):690.710,00

İhale Tarihi: 27.10.2015

İhale Saati: 14:00


1 - Yukarıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen taşınmazın satış ihalesi belirtilen tarih ve saatte 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile belirtilen tahmini bedel üzerinden istekli sayısı dikkate alınarak Kültür Mahallesi Adalet Caddesi Hükümet Konağı C Blok Kat: 1 adresinde bulunan Milli Emlak Müdürü makam odasında veya gerek görülmesi halinde C Blok Kat: 2 adresinde bulunan Defterdarlığımız Eğitim Salonunda komisyon huzurunda yapılacaktır.

2 - İhaleye katılacak isteklilerin; yasal yerleşim sahibi olmaları, tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, gerçek kişilerin TC Kimlik numarasını tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğünce verilen Geçici Teminat Makbuzunu veya Banka Geçici Teminat Mektubunu (Süresiz) teyit yazısı ile birlikte, yasal yerleşim belgesi ve TC Kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan suretini, tüzel kişiler adına ihaleye katılacaklardan tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veyahut benzeri mesleki kuruluştan 2015 yılı içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletname ve nüfus cüzdan sureti ile, özel kişiler adına ihaleye gireceklerin; nüfus cüzdan sureti, yasal yerleşim belgesi ve noter tasdikli vekaletname örneği, Kamu Tüzel Kişileri adına ihaleye katılacakların ise ayrıca tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge ile birlikte ihale saatine kadar komisyon başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla teklif mektupları ile istenilen belgeler iadeli taahhütlü posta ile gönderilebilir.

3 - Geçici teminatın Bankalardan alınacak "Geçici Teminat Mektubu" ile verilmesi halinde mektubun içeriğinin 2886 sayılı Kanunun 27. maddesi ve bu Kanun uyarınca yayımlanmış " Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğin" 26. maddesi hükümlerinde belirtilen şartları taşıması, süresiz olması ve teyit yazısı ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.

4 -T aşınmazın satış şartnamesi ve ekleri mesai saatleri içinde Batman Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir.

5 - Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon bir sorumluluk kabul etmez.

6 - 4706 sayılı yasa uyarınca Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mallar satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz.

7 - Satışı yapılacak olan taşınmazın satış bedeli, Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde kaldığından ve 5.000-TL'yi aştığından taksitle de ödenebilir. Taksitle ödeme halinde satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitle kanuni faizi ile birlikte ödenir.

8 - İhale komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

9 - Bu ihaleye ilişkin bilgiler, www.batmandefterdarligi.gov.tr adresinden öğrenileceği gibi, Türkiye genelindeki tüm ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden de öğrenilebilir.

İlan olunur.



Geri Dön